No ANO klimata konferences izraidīts "Greenpeace" vadītājs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saspringtajām delegāciju sarunām pārsniedzot paredzēto laiku, no ANO klimata konferences līdz ar diviem desmitiem citu aktīvistu piektdien izraidīts vides aizstāvju organizācijas "Greenpeace" vadītājs Kumi Naidu.

Naidu tika izraidīts pēc tam, kad viņa vadībā tika ieņemts vestibils pie konferences plenārsēžu zāles Starptautiskajā konferenču centrā, kas uz klimata sarunu laiku pasludināts par ANO teritoriju.

Pirms savas izraidīšanas Naidu žurnālistiem paziņoja, ka sarunas virzās uz "pilnībā nepieņemamu" iznākumu.

"Tas, ko mēs šeit pieredzam, ir zīdaiņa soļi. Zīdaiņa soļi nav tas, ko pieprasa situācija. Tā prasa fundamentālas pārmaiņas," uzsvēra pretaparteīda cīņas veterāns.

Viņš piesauca šonedēļ publicēto zinātnieku atzinumu, ka gadījumā, ja netiks krasi samazināts tā dēvēto siltumnīcefekta gāzu izmešu daudzums, pasaulei draud temperatūras palielināšanās par 3,5 grādiem pēc Celsija, salīdzinot ar pirmsindustriālo laikmetu.

"Tas, kas šeit likts uz spēles, nav mistiskā lieta, kuru dēvē par planētu. Tā ir mūsu bērnu un mazbērnu nākotne. Par to ir runa," norādīja Naidu.

Protesta akcija sākās pirms dažām stundām, kad "Greenpeace" aktīvistiem pievienojās Maldivu vides ministrs Mohameds Aslams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu