Pornogrāfija paaugstinājusi pandu dzimstību (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas zinātniekiem izdevies paaugstināt zooloģiskajos dārzos un pandu audzētavās mītošo dzīvnieku interesi par pārošanos. Tā rezultātā 2006. gads kļūs par gadu, kad tieši nebrīvē būs dzimis visvairāk pandu. Dzīvnieku nevēlēšanās nodarboties ar seksu ir viens no galvenajiem šķēršļiem, kas traucē atjaunot viņu skaitu.

Izšķirošā loma libido veicināšanā izmirstošās sugas pārstāvjiem bija speciāli nofilmētiem un samontētiem videoklipiem, kuros bija redzamas pandas, kas kopojas. Šo ierakstu dēļ pandas nolēma šķirties no savas nevainības. Cik svarīgs šajos ierakstos ir attēls, nav zināms, jo zinātnieki uzskata, ka lielāku stimulējošo efektu izraisa skaņa, kas pavada attēlu.

Satiekoties zooloģiskā dārzā, divas dažāda dzimuma pandas parasti baidās viena no otras. Bez visa tā tēviņi instinktīvi cenšas "atkarot" mātīti sāncenšiem un bieži vien izrāda savu agresiju arī pret mātīti. Noskaidrojies, ka dzīvnieku turēšana lielās grupās izraisa šādu faktoru: pandām attīstās liela tolerance pret iespējamo partneri.

Pagaidām visā pasaulē ir atrasti tikai 15 pandu tēviņi, kuri dzimumaktā stājas pēc paša iniciatīvas. Citiem dzīvniekiem ir nepieciešama ilglaicīga psiholoģiskā iedarbība.

Speciālists par pandu vairošanos nebrīvē Čans Čihe uzskata, ka gadiem ilgi izstrādātais kompleksais piegājiens izraisa lāčos pietiekami nopietnu vēlmi stāties dzimumsakaros.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu