Pasargāt mīluļu ķepas no sāls (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Suņu mode sākusi attīstīties jau karaļu galmos, kad karalienes, princeses un citas galma dāmas apģērba gabalos sāka ietērpt savus mīluļus. Pirmie pie apmetņiem un vestēm tika zirgi, tikai nedaudz vēlāk – dzinējsuņi un ātruma sacīkšu dalībnieki.

Karaļi un cari, rūpējoties par izcilu šķirņu suņiem, tos tādējādi vēlējās pasargāt no aukstuma un mitruma. Mūsu gadsimtā tā jau izveidojusies par modes industrijas nozīmīgu nozari, kas paplašinās, un tās izstrādājumi kļūst arvien pieprasītāki.

"Suņu modē valda tās pašas tendences, kas cilvēkiem – šuj mēteļus, jakas, kombinezonus, ada svīterus, ražo ērtas gultas un speciālas guļvietas," saka suņu apģērbu veikala īpašniece Violeta Smirnova. "Visās civilizētajās valstīs ir rūpnīcas, kas tam specializējušās un rūpīgi seko modei, lai suņu apģērbs atbilstu saimnieku un saimnieču stilam, arī dzīvokļa interjeram. Visplašāk šī nozare attīstīta Amerikā, Itālijā un Francijā, pie mums – tik tikko sākusies. Šobrīd mēs esam atvēruši divus veikalus, vienu Rīgā, otru Liepājā, kuri ir vienīgie specializētie suņu apģērba veikali Baltijā. Tuvākajā laikā plānojam atvērt vēl vienu veikalu Rīgā. Pašlaik šādu veikalu nepietiek, jo pircēju ir ļoti daudz, liels arī pieprasījums. Pie mums iepirkties brauc no Ogres, no Jelgavas, citām Latvijas pilsētām, esam iecienīti.

Mūsu klienti pašlaik vairāk izvēlas apavus, tas ir aktuāli, jo līdz ar pirmo sniegu ielas kļuvušas slapjas, un dzīvniekiem, tāpat kā cilvēkiem, ir jāsargā savas kājas no mitruma, no sāls. Sevišķi to izjūt mazie sunīši, kas noteikti ir jutīgāki pret nelabvēlīgiem laika apstākļiem nekā viņu ciltsbrāļi, kas ir krietni lielāki augumā, arī masīvāki.

Katru nedēļu atjaunojam preču klāstu, esam spējīgi apmierināt visus pieprasījumus. Mūsu veikalā var iegādāties dažādu izmēru kombinezonus, kas ir vairākās krāsās. Suņu meitenēm ir kleitas ar volāniem, pušķiem un košām pogām, tām var pieskaņot attiecīgu cepurīti, ko rotā lentītes, krāsaini akmentiņi. Varam ļoti glīti apģērbt ne tikai suņu meitenes, bet arī puišus. Piemēram, ir džinsu auduma komplekti ar biksēm, ko izrotā dažādas sprādzes un siksniņas, tiem pieskaņotas beretes, var iegādāties mākslīgās kažokādas jaku ar Harley Davidson preču zīmi. Apģērbs īpaši noderīgs sliktos laika apstākļos, jo pēc katras pastaigas dzīvnieku nevajadzēs likt vannā. Saimnieces suņu apģērbu var pieskaņot savam stilam. Piemēram, ja kāda dāma atzīst un mīl tērpties džinsos, mēs piedāvājam no tāda paša materiāla gatavotu somu, kurā var pārvadāt savu mīluli, bet dzīvniekam nopirkt džinsu kombinezonu.

Mums ir speciāli pastaigu apģērbi, kuros iestrādāti gaismu atstarojošie elementi, lai autovadītāji tumšās diennakts stundās uz ielām un ceļiem pamanītu dzīvnieku, jo vēl aizvien daudzi no viņiem iet bojā zem auto riteņiem. Katrā ziņā apģērbam ir jābūt vieglam, lai sunim ērti staigāt un nav jānēsā lieks smagums, tam ir jābūt no mīksta auduma, siltam, lai dzīvnieks justos komfortabli. Ir pircēji, kuri vispirms iegādājas svīteri, pēc tam ūdensnecaurlaidīgu kombinezonu, lai pasargātu savu mīluli no lietus.

Piedāvājam vairāku veidu somas: vasaras, kas ir košākas, no plānāka materiāla un vieglākas; ir ziemas – ar siltinātu iekšpusi, kā arī universālās – piemērotas lidojumiem. Katrai aviokompānijai ir specifiskas prasības, cik lielai jābūt somai, kurā ievieto dzīvnieku, galvenais, lai viņam būtu ērti, silti un viņš būtu viegli transportējams. Veikalā var nopirkt kakla siksniņas un pavadiņas, kas izgreznotas ar kristāliem, liels ir rotaļlietu klāsts. Tās nesatur toksiskus elementus, ir veselībai nekaitīgas, košas, ar skaistu dizainu, droši var mazgāt veļas mašīnā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu