Kāpēc es pīpēju? (80)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir jautājumi, uz kuriem vienkārši nav atbilžu. Vai arī visas atbildes ir banālas. Jā, es pīpoju kopš bērna kājas. Esmu nesekmīgi mēģinājis atmest un arvien atgriezies pie vecā netikuma, kaut kāsēju kā diloņa slimnieks, kaut no vaiga esmu kļuvis pelēki bāls, kaut mēs, pīpmaņi, tagadējos laikos pie tagadējiem likumiem esam izraidīti no sabiedriskām vietām un ļuļķējam, pa kaktiem galvas plecos ierāvuši kā tādi noziedznieki. Vārdu sakot, ir izdarīts daudz, gandrīz viss, lai piespiestu mani atteikties no cigaretes, bet tomēr...

Rau, nākamgad cigarešu cenas palielināšoties par 80 procentiem. Tā lēš ekonomisti. Tas tāpēc, ka jau ar 1. janvāri par 90 procentiem palielināsies akcīzes nodoklis cigaretēm. Latvijas Tabakas izstrādājumu ražotāju asociācija uzskata, ka tik radikālam akcīzes nodokļa palielinājumam varētu būt ļoti negatīvas sekas - tas novedīs pie vēl straujāka nelegālās tirdzniecības pieauguma un vēl vairāk veicinās inflāciju. Protams!

Tātad - kāpēc es joprojām daru to, kāpēc es pīpoju, kūpinu, dūmoju un riju nikotīnu un darvu? Es to uzņemu sevī nevis gramiem, bet kilogramiem! Kāpēc es lieku savām plaušām filtrēt to visu draņķi, kāpēc!? Es reizēm pats sevi nicinu, bet...

Pirmkārt, turos pie tradīcijām. Pīpēt ir vīrišķīgi. Otrkārt, turos pie ideāliem. Pīpēt nozīmē komunicēt, nu, vismaz ar cigareti. Treškārt, vajadzīga relaksācija. Tā ir cita realitāte, kurā es - Džeimss Bonds. Ceturtkārt, ir jābauda mirklis. Katru dienu skūpstu vismaz viņu - savu cigareti -, un viņa mani dievina par to. Piektkārt, lieliska diēta. Pīpēšana ļauj saglabāt slaido formu.

Nu, oponētāji, ko varat man iebilst? Sakāt, ka dabūšu plaušu vēzi? Ziniet, tas nav manos plānos un "basta". Taču... tas cenu "kāpums" mani patiešām satrauc. Sieva vēl ņems, sarēķinās visu ģimenes budžetu un uzliks manai pīpošanai "Nikolaju". Tad jau gan nekā. Nāksies samierināties un cerēt, ka kāds uzcienās.

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu