Bulduros notiks "Rudens stādu parāde"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir zināms, ka labākais stādīšanas laiks ir pavasarī un rudenī. Tāpēc Stādu audzētāju biedrība bez Latvijas stādu parādes pavasarī organizē arī "Rudens stādu parādi", TVNET informēja SAB biroja vadītājs Andrejs Vītoliņš.

Pavisam drīz, sestdien, 27.septembrī, no plkst. 09:00 līdz 15:00 Bulduros pie Bulduru Dārzkopības vidusskolas, studentu un pasniedzēju izlolotajā dārzā jau ceturto gadu pēc kārtas, notiks "Rudens stādu parāde". Skaistā vieta un krāšņie augi, ko sarūpējuši stādu audzētāji, pelnīti padara šo pasākumu par vieniem no krāšņākajiem rudens svētkiem.

Dalībnieku skaits katru gadu aug, un tie būs sarūpējuši labāko, kas pieejams to audzētavās. Aug arī apmeklētāju skaits, kas liecina, ka Latvijā netrūkst cilvēku kam interesē, lai tos ietvertu sakopta un zaļojoša vide.

Izstādē jau tradicionāli piedalīsies lielākās kokaudzētavas, kā Latvijas valsts mežu "Kalsnavas kokaudzētava", z.s. "Bērziņi", stādaudzētava "Dimzas", "Blīdenes kokaudzētava", "Zaļenieku kokaudzētava", kokaudzētava "Bulduri", LU botāniskais dārzs un Babītes rododendru izmēģinājuma stacija, tādi pazīstami augļukoku audzētāji kā z/s "Liepas", Pūres DIS, z/s Gulbji, Grosa kokaudzētava, daudzi citi lielāki un mazāki stādu audzētāji, kopumā vairāk nekā 60 dalībnieku.

Izstādi organizē Stādu audzētāju biedrība (SAB) sadarbībā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolu, un to varēs apmeklēt bez maksas jebkurš interesents.

Tāpat kā Jelgavā notiekošajā "Latvijas stādu parādē", izstādes laikā būs iespējams vienkopus aplūkot ļoti plašu augu sortimentu, dārza inventāru, kā arī citas dārzniecībā noderīgas lietas, un, protams, interesējošās lietas iegādāties.

Augu sortiments būs tik tiešām plašs. Te atradīsiet visu, ko vien sirds kāro, sākot ar sēklām, gumiem, ziemcietēm, beidzot ar augļu kokiem, dekoratīvajiem kokiem un krūmiem, skujeņiem un daudz, daudz ko citu.

Lai pasākums būtu jestrāks, būs dažādi konkursi, āķīgi jautājumi apmeklētājiem un arī dalībniekiem.

Labākie, protams, tiks apbalvoti ar dārzā noderīgām lietām.

Nav noslēpums, ka līdzšinējie ekonomiskie apstākļi nelabvēlīgi ietekmē arī stādu audzēšanas nozari. Tomēr stādu audzētāji nav raduši gausties – viņi strādā. Izstādes ietvaros plkst 12:00 notiks Stādu audzētāju biedrības un žurnāla "Māja un Dārzs" organizētā konference "Stādu audzēšanas nozare 2008 gadā", kurā piedalīsies tādi speciālistu aprindās pazīstami cilvēki kā A. Svilāns, Salaspils NBD direktors, A. Griķis, Bulduru DV direktors, V. Kazaks, kokaudzētavas "Baltezers" īpašnieks, G. Vītoliņš, kokaudzētavas "Dimzas" īpašnieks un Stādu audzētāju biedrības valdes loceklis, L. Zvejniece, "LVM sēklas un stādi" valdes locekle, A. Neilande, Ainavu arhitektu apvienības vadītāja, LVAEI un LLU pārstāvji un citi. Tikšanās mērķis ir uzklausīt ieinteresēto grupu pārstāvju viedokli par nozarē notiekošo un iespējām stāvokli uzlabot.

Īpaši tiks runāts par ciešākas sadarbības iespējām starp Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Bulduru DV un Stādu audzētāju biedrību, kas pārstāv stādu audzētājus kopumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu