15 gadu posms - siltākais kopš datu apkopošanas sākšanas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

13 no pēdējiem 15 gadiem bijuši siltākie gadi kopš datu apkopošanas sākšanas, otrdien paziņoja ANO Pasaules Meteoroloģijas organizācija (PMO).

2011.gads ir kulminācija desmitgadei, kas bijusi jebkad siltākā reģistrētā, teikts organizācijas ikgadējā ziņojumā par klimata tendencēm un ārkārtējiem laikapstākļiem.

2011.gads bijis desmitais karstākais gads kopš 1850.gada, kad tika uzsākti precīzi mērījumi.

"Mūsu zinātne ir stingra un tā skaidri pierāda, ka pasaule sasilst un ka šī sasilšana notiek cilvēka darbības dēļ," paziņoja PMO ģenerālsekretārs Mišels Žaro. "Siltumnīcas efekta gāzu koncentrācija atmosfērā ir sasniegusi jaunas virsotnes un ļoti strauji tuvojas līmenim, kas vienlīdzīgs ar temperatūras celšanos par 2 līdz 2,4 grādiem pēc Celsija virs vidējās globālās temperatūras."

Pēc zinātnieku domām, temperatūrai pieaugot par vairāk nekā diviem grādiem, uz Zemes radīsies tālejošas un neatgriezeniskas sekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu