Kā jāstāda kallas, lai tās ziedētu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Lai augi ziedētu katru gadu, tos ne vien rūpīgi kopj un intensīvi mēslo, bet arī nodrošina vismaz 1,5–2 mēnešus ilgu miera periodu pēc ziedēšanas. Pareizi kopts dižkallas stāds veģetācijas periodā veido līdz 5 ziedkopām.

Kalla var neziedēt vairāku iemeslu dēļ: – pārāk mazs pods, jo šajā gadījumā augs veido lapas, nevis ziednešus; – gaismas trūkums. Kallas jānovieto spilgtā izkliedētā gaismā, izvairoties no tiešiem saules stariem; – mēslojums satur pārāk daudz slāpekļa, kā rezultātā aug lapas, bet ziedneši neveidojas. Savukārt kallas ziedēs, ja: – veģetācijas periodā augs tiks pareizi kopts (regulāra laistīšana un mēslošana, daži puķkopji seko, lai poda paliktnī pastāvīgi būtu ūdens); – augam nodrošināts miera periods (laista ļoti reti), kura laikā veidojas ziednešu pumpuri; – pēc miera perioda biezi saaudzis augs pārstādīts svaigā substrātā un atdalīti jaunie dzinumi, kas novājina mātes augu un traucē ziedēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu