Naktī Strenčos bijis -18 grādu sals (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Svētdien naktī un no rīta zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Strenčos, kur sals pastiprinājās līdz -18 grādiem, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" dati. Savukārt Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija liecina, ka aizvadītajā naktī zemākā gaisa temperatūra bijusi Daugavpilī, kur termometra stabiņš noslīdējis līdz mīnus 13,7 grādiem pēc Celsija skalas.

Dobelē gaisa temperatūra noslīdējusi līdz mīnus 12,7 grādiem, Alūksnē - mīnus 11,3 grādiem, Rīgā - mīnus 9,5 grādiem, bet Liepājā - mīnus 7,2 grādiem. Vissiltāk pagājušajā naktī bijis Kolkā, kur sals sasniedza mīnus 3,9 grādus pēc Celsija skalas.

Nelieli nokrišņi aizvadītajā naktī bijuši Alūksnē un Kolkā, kur sniega segas biezums palielinājies par nepilnu puscentimetru, sasniedzot attiecīgi septiņus un sešus centimetrus.

Svētdienas rītā Rīgas jūras līča rietumu piekrastē bija -4 grādi, Kolkā tikai -3 grādi.

Šodien augsta spiediena atzara ietekmē mākoņi mīsies ar sauli un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš. Gaisa temperatūra būs no mīnus 6 līdz mīnus 11 grādiem, nedaudz siltāks būs Kurzemē, līča piekrastē - mīnus 2 līdz mīnus 5 grādi.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš minimāls austrumu vējš. Gaisa temperatūra svārstās ap -10 grādiem, bet galvaspilsētas apkaimē sals sasniedz -15 grādu.

Svētdienas rītā sals valda Eiropas lielākajā daļā. Novembra beigām netipiski auksts laiks ir Lielbritānijā - Anglijā temperatūra pazeminājusies līdz -10 grādiem, Velsā un Skotijā līdz -14 grādiem. Arī Īrijas galvaspilsētā Dublinā ir -5 grādu sals.

Savukārt Sibīrijas austrumos sals pastiprinājies līdz -52 grādiem. Tiesa, šāda temperatūra novembra beigās Sibīrijā nav liels retums

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu