Astoņos mēnešos rajonā ir dedzis mazāk

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotā informācija liecina, ka Gulbenes rajonā šāgada astoņos mēnešos ugunsgrēku skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir samazinājies par 67 procentiem.

Dienesta Gulbenes brigādes komandieris Vijārs Griķis "Dzirksteli" informē, ka šāgada astoņos mēnešos Gulbenes rajonā ir bijuši 94 ugunsgrēki. Ugunsgrēkos cietuši 3 cilvēki, 1 cilvēks ir izglābts, bet 3 cilvēki diemžēl ir gājuši bojā.

V.Griķis norāda, ka lielākoties ugunsgrēki notiek dzīvojamā sektorā.

"Visizplatītākais ugunsgrēka izcelšanās iemesls ir neuzmanīga rīcība ar uguni, kūlas dedzināšana, bērnu rotaļas ar uguni, īssavienojumi, arī pārkurinātas krāsnis, kā rezultātā vairākkārt ir degušas pirtis," stāsta V.Griķis.

Dienesta statistika liecina, ka, nākot rudenim, ugunsgrēku skaits palielinās, turklāt, sākoties apkures sezonai, tie ir smagāki.

"Cilvēki laikus nepadomā par dūmvadu tīrīšanu, tie arī nav salaboti, var gadīties, ka apkures ierīces ir bojātas vai nav pareizi izbūvētas. Ugunsgrēku iemesls šajā sezonā ir arī dažādu elektroierīču lietošana, kā arī sveces, kas netiek nodzēstas," saka V.Griķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu