Rajonā joprojām daudz autovadītāju brauc reibumā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aplūkojot ceļu policijas pārkāpumu statistiku šā gada astoņos mēnešos, jāsecina, ka pārkāpēju ir bijis pietiekami daudz.

Gulbenes rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja 3.nodaļas priekšnieks Kārlis Kārkliņš informē, ka šāgada astoņos mēnešos avārijās bojā gājuši jau 3 cilvēki, bijis arī 31 cietušais.Pērn šajā pašā laikā avārijās gājuši bojā 4 cilvēki, cietuši - 29.

"Statistika nav pārāk traģiska, taču nav izslēgts, ka jebkurā momentā arī mūsu rajonā var notikt līdzīga avārija kā Aizkraukles rajonā, kad bojā iet tik daudz cilvēku," vērtē K.Kārkliņš.

Kopumā ceļu policijas darbinieki ir sastādījuši 833, pērn šajā pašā laikā - 492 protokolus.

"Šis straujais kāpums saistāms ar jaunās un modernās tehnikas - automašīnu, kas aprīkotas ar videoradariem - izmantošanu. Šogad šajā laikā esam sodījuši jau 230 ātrumpārkāpējus, pērn tie bija 43. Videoradari palīdz atklāt daudz vairāk pārkāpumu. Arī citus pārkāpumus ir vieglāk pierādīt, ja ir videoieraksts. Jāteic, ka mūsu rajona iedzīvotāji ir daudz disciplinētāki, nekā citos rajonos un lielajās pilsētās, kur pārkāpēju ir daudz vairāk," secina ceļu policijas priekšnieks.

K.Kārkliņš norāda, ka joprojām daudz autobraucēju pie stūres sēžas reibumā. Tāpat kā pērn, arī šogad astoņos mēnešos ceļu policisti aizturējuši 80 šoferus, kas brauc dzērumā.

"Vidēji mēnesī aizturam 10 šādus šoferus. Reibumā brauc gan pilsētā, gan laukos, gan arī vēl atbrauc no svešiem rajoniem. Protams, nevar noliegt, ka iereibušo šoferu skaits, ko mēs aizturam, ir tikai aisberga redzamā daļa. Dzērumā brauc daudz vairāk, taču uz katra ceļa mēs nevaram nostāties. Ja šoferi vēlas, lai riskē - vienreiz paveiksies, nākamreiz nepaveiksies. Labi, ka policisti viņus tikai vienkārši aizturēs, taču nedod, Dievs, ja notiks negadījums," saka K.Kārkliņš.

Šogad ir palielinājies arī autovadītāju skaits, kas vadījuši automašīnu bez vadītāja apliecības. Šogad ir aizturēti 80 šādi šoferi, pērn - 65.

"Šī līkne, manuprāt, ir sākusi kāpt, jo visapkārt par lētu naudu ir nopērkamas vecas un nolietotas automašīnas," spriež ceļu policijas priekšnieks.

Šogad pie kriminālatbildības par braukšanu dzērumā un bez tiesībām saukti jau 28, pērn - 26 autovadītāji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu