Tūristu baciļi var izraisīt gorillu nāvi (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cilvēks, kurš nošķaudās, spēj nogāzt visspēcīgāko gorillu. Amerikāņu zinātnieki izpētījuši Āfrikas gorillu nāves cēloņus un secinājuši, ka 24 dzīvnieki miruši no elpošanas ceļu infekcijām. Saslimšanas izraisījuši gripas vīrusi, ko ieveduši tūristi.

Kalnu gorillas ir ļoti bailīgi un, jūtot cilvēka tuvošanos, tūdaļ skrien prom. Taču reindžeri, veltot tam milzīgi daudz laika, spēja pieradināt šos dzīvniekus nebaidīties no cilvēka, lai tūristiem būtu iespēja viņus vērot no neliela attāluma.

Frankfurtes Zooloģijas biedrības biologs Dagmars Andress–Brummers skaidro: "Pieradinātie gorillas nepievērš uzmanību cilvēkiem. Laiku pa laikam viņi pat spēj izskriet caur tūristu grupu, aizskarot cilvēkus. Šajā mirklī kāds tūrists var noklepoties vai nošķaudīties, bet pērtiķis — nejauši saķert vīrusu."

Kalnu gorillām draud izmiršana: Ugandā un pierobežas joslā starp Ruandu, Kongo un Ugandu ir palicis tikai ap 700 dzīvnieku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu