Lidojums no Ventspils uz Rīgu tagad lētāks nekā brauciens autobusā (103)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Stājoties spēkā jaunajai tālsatiksmes autobusu tarifu aprēķināšanas kārtībai, lidojums no Ventspils vai Liepājas uz Rīgu maksā lētāk nekā brauciens ar autobusu. Savukārt starppilsētu autobusa biļetes cena no Līgatnes līdz Siguldai sadārdzinās teju trīskārt, tā šodien vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Ja līdz šim katrs pārvadātājs maksu par braukšanu noteica pēc saviem ieskatiem, tad no šodienas biļetes cena tiek aprēķināta visos maršrutos vienādi, proti: 2,2 santīmi par vienu kilometru plus iekāpšanas maksa – 40 santīmu. Saskaņā ar jauno tarifu aprēķināšanas metodiku atlidot ar lidmašīnu no Ventspils vai Liepājas uz Rīgu, ieskaitot lidostas nodokļus, ir lētāk nekā braukt ar autobusu, jo lidojums ar airBaltic no šīm pilsētām maksā 4,10 latu, bet autobusa biļete no Liepājas – 5,25 latus, bet no Ventspils – 4,55 latus.

Savukārt ja vakar no Līgatnes līdz Siguldai varēja aizbraukt par 25 santīmiem, tad šodien jau ir jāmaksā 70 santīmu, tas ir, 2,8 reizes dārgāk.

Pasažieriem, kuri vēlas braukt tikai dažas pieturas, tiek ieteikts izmantot piepilsētas autobusus. Taču arī piepilsētas maršrutu nodrošinātāji neslēpj, ka degvielas sadārdzinājuma dēļ būs spiesti paaugstināt biļešu cenas.

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu