Šodien pēc tautas ticējuma - Septiņu gulētāju diena (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pēc latviešu tautas ticējuma ir Septiņu gulētāju diena. Ja šajā dienā spīdēs saule, tad tā spīdēšot vēl septiņas dienas pēc kārtas, taču, ja līs lietus, tad līšot vēl septiņas dienas. Turklāt, ja pēc septiņām dienām lietus nerimsies, tad līs vēl septiņas nedēļas, vēsta tautas ticējumi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra prognozē, ka šodien gaidāms mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies. Vietām, galvenokārt austrumu daļā, gaidāms neliels īslaicīgs lietus.

Tautas ticējumos zīmīgs datums tālāko laika apstākļu noteikšanā ir arī 29.jūnijs - Pētera diena. Ja Pētera dienā līst, tad līs līdz Annas dienai, kas ir 26.jūlijā. Tautas ticējumi arī paredz - ja Pētera dienā līst, tad līs visu siena laiku. Taču, ja dzeguze beidz kūkot līdz Pēteriem, tad būs silts rudens.

Tautas ticējumi prognozē ilgākus nokrišņus arī, ja līst 10.jūlijā, kas esot Septiņu brāļu diena. Ja šajā dienā līst, tad nokrišņi gaidāmi vēl septiņas nedēļas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu