Bērziņš: Valdība uzspridzināja veselības sistēmu (63)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais veselības ministrs, Tautas partijas vecbiedrs Gundars Bērziņš intervijā "Neatkarīgajai" pauž pārliecību, ka valdība, pamatīgi apgriežot veselības aprūpes budžetu, "uzspridzinājusi" veselības sistēmu, un budžeta samazināšana tuvākajā laikā skars simtiem cilvēku dzīvību.

"Valdībai nav nekāda redzējuma. Un viskritiskākā situācija iestājās pēc pēdējiem budžeta grozījumiem. Pēdējā griezienā medicīnai tika nogriezti 134 miljoni latu, un šī darbība sistēmu vienkārši uzspridzināja. Veselības aprūpe ir joma, kurā svarīgi, cik ir savākts finansējums, kam un cik efektīvi tas tiek iztērēts," intervijā "Neatkarīgajai" stāsta Bērziņš.

Viņaprāt, Latvija Eiropā šobrīd stingri cīnās par pēdējo vietu medicīnas finansējumā gan attiecībā pret kopproduktu, gan faktiskajos skaitļos: "Rumānija un Bulgārija medicīnai tērē apmēram tikpat maz kā Latvija. Taču šobrīd Latvijas medicīniskās aprūpes sistēma, esot tik zemam finansējumam, pārsteidzošā veidā funkcionē gana efektīvi. Dažādu sistēmu darbību var salīdzināt tikai tad, kad izbraucam no valsts."

Atbildot uz jautājumu, kādu informāciju Bērziņš ir ieguvis, neilgi būdams veselības ministres Baibas Rozentāles padomnieks, Tautas partijas vecbiedrs atbild: "Budžeta grieziens tuvākajā laikā skars simtiem cilvēku dzīvību, tūkstošiem būs apdraudēta veselība. Šobrīd bēdīgākais ir tas, ka naudas samazinājums skars cilvēka dzīvības uzturēšanas funkcijas."

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu