Plūdos Āfrikas centrālajā un rietumu daļā 377 bojāgājušie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Plūdos Āfrikas centrālās un rietumu daļas valstīs kopš lietus sezonas sākuma jūnijā ir gājuši bojā 377 cilvēki, un šie plūdi skāruši pusotru miljonu cilvēku, otrdien paziņoja ANO Humāno lietu koordinācijas birojs (OCHA).

Plūdos bojā gājušo un šīs stihijas skarto cilvēku skaits šogad ir lielāks nekā citus gadus, teikts OCHA ziņu biļetenā, kas nonāca aģentūras AFP rīcībā Senegālas galvaspilsētā Dakārā.

Vislielākais bojāgājušo skaits bija Nigērijā - 118 cilvēki. Tai sekoja Gana ar 52, Sudāna ar 50, Benina ar 43, Čada ar 24, Mauritānija ar 21, Burkinafaso ar 16, Kamerūna ar 13 un Gambija ar 12 bojāgājušajiem. Citās valstīs reģistrēto bojāgājušo skaits bija mazāks nekā 10.

Plūdi skāruši 360 tūkstošus cilvēku Beninā, 300 tūkstošus Nigērijā, 226,6 tūkstošus Nigērā, 150 tūkstošus Čadā, 105,5 tūkstošus Burkinafaso, 74,97 tūkstošus Sudānā un 50,8 tūkstošus Mauritānijā, un mazāk par 50 tūkstošiem citās valstīs.

Slimības un bads

Plūdi ir pasliktinājuši situāciju Nigērā un Čadā, kurās jau pastāv smaga pārtikas krīze. Lietavas Nigērijā, Kamerūnā, Nigērā un Čadā lietavas veicina holeras epidēmiju.

Vairākās valstīs lietusgāzes arī izjaukušas mācību gada sākumu un radījušas zaudējumus sociālajai un ekonomiskajai infrastruktūrai, mājokļiem un lauksaimniecībai.

Pagājušajā gadā plūdi Rietumāfrikā prasīja 195 cilvēku dzīvības un ietekmēja 823 tūkstošus cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu