Par naudas piesavināšanos aizdomās turētā Veipa bieži prēmēta (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policijas uzraudzībā esošā KNAB darbiniece Indra Veipa, ko Ģenerālprokuratūra tur aizdomās par kratīšanās atsavinātās naudas piesavināšanos, 2007. gadā septiņas reizes tikusi prēmēta kopsummā ar 4170 latiem pirms nodokļu nomaksas. Laikraksts „Neatkarīgā”, atsaucoties uz neoficiālām ziņām, vēsta, ka KNAB slepenības režīma nodrošinājuma nodaļas vadītājai pērn piešķirtās prēmijas variē no 840, 675, 525 latiem līdz 315, kas ir mazākā no piešķirtajām. Tāds pats prēmēšanas biežums vidēji bijis arī citiem KNAB darbiniekiem.

Turklāt I. Veipa saņēmusi pastāvīgas piemaksas par darbu intensīvos apstākļos, kas dažos mēnešos tuvojušās simts latiem, bet citos bijušas ļoti nelielas. Valsts kontroles veiktā revīzija par 2007. gadu konstatējusi, ka KNAB prēmijas tiek piešķirtas, neizvērtējot darbinieku veikumu, jo joprojām nav apstiprināti prēmēšanas kritēriji.

Nav zināms, vai un cik lielas prēmijas saņēmis otrs par naudas piesavināšanos aizdomās turētais, – I. Veipas nodaļas galvenais speciālists Jānis Imša. Ģenerālprokuratūra abiem piemērojusi drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, proti, policijas uzraudzību un liegumu izbraukt no valsts.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu