Malienas reģiona sadzīves atkritumu poligonu pabeigs būvēt nākamgad

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malienas reģiona sadzīves atkritumu noglabāšanas poligonā darbi rit pilnā sparā. Šobrīd jau ir paveikts apmēram 41 procents kopējo plānoto darbu.

SIA “Alba 5” direktors Romāns Adamovičs laikrakstam atklāj, ka šobrīd jau ir gandrīz izbūvēta administratīvā ēka, garāžas, tiek likti pamati šķirošanas līnijai, rekonstruēts piebraucamais ceļš. Līdz augustam paredzēts pabeigt arī krātuves, kur tiks noglabāti atkritumi, izbūvi, savukārt visa projekta pabeigšanas termiņš ir nākamā gada februāris. “Projektā ietilpst arī dalītās vākšanas laukumu izveide. Tajos tiks izvietoti četri konteineri atkritumu šķirošanai. Būtu jauki, ka cilvēki jau mājās šķirotu atkritumus, taču ir jāsaprot, ka paies laiks, kamēr to mēs vēl ieaudzināsim cilvēkos. Atkritumi visi tiks savākti, aizvesti uz poligona šķirošanas līniju, kur tie vēlreiz tiks pāršķiroti, noglabāti vai arī nodoti otrreizējai pārstrādei,” stāsta R.Adamovičs.

Pēc projekta Gulbenē paredzēts izveidot 32 dalītās vākšanas laukumus. To skaits ir noteikts pēc iedzīvotāju skaita. “Ir iegādāti arī visi konteineri dalīto atkritumu, kā arī bīstamo atkritumu savākšanai. Esam iegādājušies arī jaudīgu tehniku - automašīnu infiltrāta vešanai uz attīrīšanas iekārtām, smago automašīnu, buldozeru un iekrāvēju,” stāsta R.Adamovičs. Projekta gaitā tiks rekultivētas arī visas Malienas reģiona izgāztuves. “Komisija šobrīd jau izvērtē pretendentus veco izgāztuvju rekultivācijai. Jāpiebilst gan, ka jaunais poligons jau būs sācis darboties, bet vecās izgāztuves vēl nebūs rekultivētas, jo tās paredzēts rekultivēt līdz 2008.gada novembrim,” norāda R.Adamovičs. “Šis ir liels, taču ļoti nepieciešams projekts. Ieguvējas ir arī pašvaldības, jo to uzdevums ir dabas aizsardzības jautājumu sakārtošana, un šā projekta laikā, izveidojot jaunu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, tie arī tiks sakārtoti.”

Projekta kopējās izmaksas pārsniedz septiņus miljonus latu. 85 procenti tiek finansēti no Eiropas Kohēzijas fonda, bet pārējo summu ir piešķīrušas Malienas reģiona pašvaldības. Projekts sevī ietver Gulbeni un rajonu, Alūksni un rajonu, Balvus un rajonu, kā arī daļu Madonas rajona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu