Aicina ziņot par cietsirdīgu rīcību pret dzīvniekiem (21)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda lasītāja “Dzirksteli” vakar informēja, ka jau pagājušajā nedēļā pie Stāķu pamatskolas un šonedēļ pie Gulbenes Vēstures un mākslas muzeja pļaviņā ganās vientuļš zirgs ar sakām un grožiem. Lasītājai šķitis, ka dzīvnieks ir aizbēdzis vai arī atstāts, citādi taču saimnieks to nelaistu ganīties svešā teritorijā.

“Dzirkstele” par šo nelaimīgo dzīvnieku ziņoja Pārtikas un veterinārā dienesta Gulbenes filiāles speciālistiem, kas devās novērtēt situāciju. Speciālisti konstatēja, ka dzīvniekam savainojumu nav. “Zirgs bija nedaudz pastīvs, varbūt bija skrējis, taču redzamu ievainojumu tam nebija, turklāt viņš bija ļoti mierīgs un mīlīgs,” stāsta pārvaldes vecākā inspektore Ilze Pāpe. Redzot, ka zirgs ir atstāts bez uzraudzības, pārvaldes speciālisti nolēma zirgam sameklēt pagaidu mītni, taču pēkšņi uzradās viņa saimnieks - čigānu tautības vīrs, kas varēja uzrādīt arī dzīvnieka pasi, tādējādi pierādot, ka zirgs pieder viņam. Pārvaldes speciālistiem atlika vien pabrīdināt vīrieti, ka viņš var tikt sodīts par zirga labturības prasību neievērošanu, jo dzīvniekam ir grūti ēst, ja kaklā karājas sakas, turklāt viņš nevar savu zirgu ganīt tur, kur vēlas.

Pārtikas un veterinārā dienesta speciālisti aicina ikvienu ziņot par cilvēku cietsirdīgu rīcību vai dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem. I.Pāpe skaidro, ka tiešām arī ir cilvēki, kas ziņo par šādiem gadījumiem, un dienesta speciālisti dodas pārbaudīt katru gadījumu. Par cietsirdīgu rīcību vai dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem dzīvnieka saimnieks var tikt sodīts ar 5 līdz 250 latus lielu naudas sodu.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu