Dabiska auduma apģērbs, kurā nesvīst (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad vasaras tveicīgajās dienās esam izmirkuši līdz sviedriem, izmisīgi meklējam, ko vilkt mugurā, lai justos ērti un, galvenais, komfortabli.

Vienīgais risinājums atrast apģērbu, kas gatavots no dabiskiem un tātad arī ekoloģiskiem materiāliem. Patīkams un lielai daļai pircēju sen gaidīts notikums ir jaunā veikala The Earth Collection atvēršana tirdzniecības centrā Olympia.

Tirdzniecības centrā Olympia ir atvērts pirmais veikals The Earth Collection. "Kopā ar savu kompanjoni Sandu Lūsi veikalu atvērām nesen – 4. aprīlī," stāsta SIA BCC Latvia valdes locekle Linda Kristapsone.

"Šis ir tāds laiks, kad visi tiecamies pēc dabiskiem produktiem ikdienā. Mums pašām ir bērni, tāpēc izvēlējāmies atvērt veikalu, kurā piedāvājam dabisku materiālu apģērbu. Tie visi elpo, tajos cilvēka ķermenis nesvīst, līdz ar to zūd nepatīkamais sviedru aromāts, valkātājs jūtas ērti, turklāt tie ir veselīgi.

Šāda apģērba pirmsākumi ir meklējami Dānijā, īpašnieki un dizaina koncepcijas autori ir dāņi, bet ražošanas process tiek organizēts Honkongā. Esam ļoti apmierinātas ar apģērba kvalitāti, arī cenas ir demokrātiskas. Mūsu dārgākais produkts ir kaņepju žakete, kas maksā 40 latu. Ļoti populāri vīriešiem ir zīda džemperi, kuru cena ir ļoti pieņemama – virs 20 latiem. Vidēji sieviešu bikses maksā 28 latus.

Mūsu piedāvājumu klāstā ir apģērbs, kas piemērots jaundzimušajiem un bērniem līdz astoņu gadu vecumam, kā arī sievietēm un vīriešiem. Patīkami, ka ir padomāts par visu augumu un izmēru valkātājiem: sievietēm no S izmēra līdz pat XXL. Nākamajā kolekcijā būs arī lielāka auguma un izmēra sievietēm, un nevis T kreklu apģērbs, bet gan arī ļoti moderni modeļi. Arī vīriešiem piedāvājam dažādu izmēru bikses, kreklus, džemperus, žaketes, vasarīgus kreklus, šortus, kā arī pludmales apavus. Ir garās, pusgarās, īsās bikses sievietēm un vīriešiem. Izstrādājumu klāstā apģērbs no ramī – Ķīnas nātres, kas ir viens no vissenākajiem audumiem, kuru izmantoja jau Senajā Ēģiptē. Ramī ir daudz izturīgāks materiāls nekā kokvilna, turklāt audumam ir raksturīgs spīdums un ir izcila gaisa caurlaidība.

Rotu klāstā ir krelles, rokassprādzes, auskari un zīda auduma matu gumijas. Luksus produkts – sudraba rota ar dabiskajām pērlēm – maksā 27 latus, pārējās rotas var nopirkt par krietni zemākām cenām – no trim un vairāk latiem.

Bikses ir garās, pusgarās, īsās sievietēm un vīriešiem. Ļoti populāri vīriešiem ir zīda džemperi. Mana kolēģe Sanda savai meitiņai izvēlējās kaņepju bikses, kokvilnas džemperīti, bet kājās apāva ekoloģiskus apavus. No kaņepēm šūdinātām biksēm nav statiskās strāvas – visus putekļus vienkārši notrauc nost, un apģērbs ir tīrs.

Iesakām pludmales somas, ir dažādu veidu, kaut sezona vēl nav sākusies. Mums ir arī interesantas somas, kuru sastāvā ir 100% papīrs, odere ir no kokvilnas. Vizuāli nekad nepateiksi, ka soma ir no papīra. Tā ir viegla, ietilpīga, nesmērējas un neburzās. Piedāvājam arī pludmales kurpes, kas ir ļoti ērtas. Pircēji, kā šobrīd esam novērojuši, tomēr vairāk izvēlas apģērbu. Interese pieaug, kad pastāstām par preču materiāliem. Mūsuprāt, daudzi ir noguruši no spilgtajām krāsām, neelpojošajiem materiāliem un sintētikas. Nākotnē esam iecerējušas sarīkot kādu modes skati – varbūt pludmalē, ietērpjot bērnus, mammas un tēvus," stāsta Linda Kristapsone.

"Vīrieši ātrāk izvēlas, ko pirkt," saka Sanda Lūse, "ja viņiem patīk, uzreiz arī pērk. Sievietes vairāk skatās, pēta, apsver un ir neizlēmīgākas. Kolekcijā ir apmēram 200 dažādu apģērbu, piedāvājuma spektrs mainīsies ar katru nākamo kolekciju.

Visi izstrādājumi jāmazgā saudzējošā režīmā, katram pircējam līdzi dodam instrukciju."

***

THE EARTH COLLECTION

• THE EARTH COLLECTION pirmsākumi meklējami 1993. gadā – ideja tika bāzēta uz videi draudzīgu T kreklu ražošanu.

• Pašlaik šīs firmas izstrādājumus pārdod vairāk nekā 400 veikalos 20 valstīs visā pasaulē.

• THE EARTH COLLECTION pieder un vada dāņu kompānija, kas atbildīga par koncepciju, idejām un dizainu.

• THE EARTH COLLECTION filozofija: ražot produktus, kas respektē dabisko apkārtējo vidi un cilvēkus, kas šajā procesā iesaistīti.

• THE EARTH COLLECTION produktos izmanto tikai dabiskos audumus un materiālus: kokvilnu, zīdu, kaņepes, linu, vilnu un ramī, kā arī – kokosriekstus un bambusu (piemēram, pogām), banānkoka mizu, sēklas, gliemežvākus (piemēram, krellēs un kurpēs). Sintētiskais diegs tiek lietots vienīgi šūšanas procesā, jo kokvilnas diegs nav pietiekami izturīgs. Visas produktu preču zīmes, etiķetes un iepakojuma materiāls izgatavoti no otrreiz pārstrādāta papīra, tintei uz preču zīmēm un etiķetēm ir ūdens bāze.

THE EARTH COLLECTION – dabisko materiālu apģērba veikals visai ģimenei tirdzniecības centrā Olympia Āzenes ielā 5 Rīgā, tālr. 67065616

***

EKSPERTES VIEDOKLIS

Linda Kristapsone nēsā rotu komplektu – kaklarotu un rokassprādzi ar gliemežvākiem un banānkoka sēklām

Topa materiāli ir visi izstrādājumi no zīda. Audumu sastāvā ir 60 vai 55% zīda, pārējais sastāvs ir kokvilna, tas minimāli burzās, ir plāns, turklāt vasarā labāk elpo, jo atgrūž no ķermeņa mitrumu.

Arī ziemā ir veselīgi valkāt izstrādājumus no zīda, jo tie ir sava veida termoregulatori, kas nodrošina siltumu aukstajā gadalaikā. Krāsu toņi dabiskie – dabiski balts (nebalināts), dažādu toņu pelēks, brūns un ķieģeļkrāsa. Šīs visas ir dabiskās krāsas, ko var iegūt, nelietojot ķīmiskās krāsvielas. Nākamajā – vasaras – kolekcijā būs arī oranžie un jūras zilie toņi. Šo apģērbu klāstā nav spilgti sarkano, elektrozilo, jo tos dabiskā ceļā nav iespējams iegūt. Šogad moderni ir dabiski baltie un pelēkie toņi, tāpēc arī moderni cilvēki ir mūsu pircēji.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu