Apē šķirotos atkritumus savāc par brīvu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apes pilsētas dome noslēgusi līgumu ar SIA BO “Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija” par šķiroto atkritumu aizvešanu no savākšanas punkta. Pagaidām vecajā noliktavā Pasta ielā ir aizņemta neliela daļa, jo šķirotos atkritumus iedzīvotāji piegādājuši tikai divas pirmdienas.

“Katra mēneša pirmajā pirmdienā no pulksten 9.00 līdz 13.00 apenieši var nest stiklu, plastmasu, papīru un lietotu elektrotehniku, kas nav izjaukta, uz noliktavu. Šāda iespēja ir dota par brīvu. Vienīgais noteikums bija, ka atkritumi jāsavāc vietā, kur var ērti piebraukt ar lielajām mašīnām. Tas nozīmē, ka iedzīvotāji var no šiem atkritumiem atbrīvot konteinerus, par kuru izvešanu ir jāmaksā,” skaidro pilsētas daiļdārzniece Anita Harju.

Pilsētnieki ir ļoti priecīgi, jo beidzot var iztīrīt mājas un apkārtni, nemeklējot vietu mežā vai citur, kur tos slepus izbērt. Ja vēlas, šo iespēju var izmantot arī tuvāko pagastu iedzīvotāji. Kad šajā noliktavā nebūs vairs vietas, blakus ir cita. Līdz šim vecās ēkas netika izmantotas, bet tagad tās lieti noder. Turklāt solīts pēc šķirotajiem atkritumiem atbraukt un tos aizvest, kad noliktava būs pilna.

SIA BO “Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija” izved atkritumus septiņās Alūksnes rajona pašvaldībās, tomēr iespēja nodot šķirotos atkritumus par brīvu pagaidām ir tikai Apes iedzīvotājiem. Virešu pagasta padomes priekšsēdētāja Ārija Ceļmillere stāsta, ka pagājušajā gadā pašvaldības iedzīvotāji varēja nest šķirotos atkritumus savākšanai noteiktos datumos, kad pēc tiem atbrauca automašīna. “Šāda veida atkritumu savākšanai ir vajadzīga telpa, bet mums tādas nav. Turklāt piedalāmies Malienas atkritumu izgāztuves projekta īstenošanā. Tajā paredzēts, ka Vidagā izveidos atkritumu šķirošanas laukumu. Tajā būs trīs konteineri dažādiem atkritumiem, kurus regulāri izvedīs,” skaidro Ā.Ceļmillere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu