Bangladešā notverts kritiski apdraudēts leopards (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bangladešā notverts kritiski apdraudētā dūmakainā leoparda mazulis, radot cerības par sugas iespējamu izdzīvošanu.

Trīs mēnešus veco leopardēnu notvēruši vietējie zemnieki Bangladešas dienvidaustrumos, pavēstīja Bangladešas Savvaļas fonda vadītājs profesors Anvaruls Islāms. Dzīvnieks pēc tam izlaists atpakaļ dabā.

"Vietējie iedzīvotāji pirms trim nedēļām Rangimati reģionā uzdūrās dūmakainā leoparda mātei ar diviem mazuļiem. Viņi spēja sagūstīt vienu mazuli. Tās ir brīnišķīgas ziņas, jo daudzi vides eksperti uzskatīja, ka dzīvnieks Bangladešā dabiskās vides zaudējuma dēļ jau ir izmiris," skaidroja Islāms.

Vairumā gadījumu, kad tiek notverts kāds rets dzīvnieks, vietējie iedzīvotāji cenšas pārdot dzīvnieku, bet šajā gadījumā vides ekspertiem izdevies viņus pārliecināt izlaist leopardēnu atpakaļ dabā.

Dūmakainais leopards ir ļoti bikls nakts dzīvnieks un par to maz kas ir zināms, sacīja Islāms.

Tas ir iekļauts kritiski apdraudēto dzīvnieku sarakstā. Pēc ekspertu aplēsēm, savvaļā pasaulē atlikuši aptuveni 100 000 šīs sugas pārstāvju.

Dūmakainais leopards dzīvo Dienvidāzijas un Dienvidaustrumāzijas valstīs. Bangladešā savvaļā dzīvnieks pēdējo reizi redzēts 1992. un 2005.gadā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu