Vissiltākais ūdens jūrā šodien ir Rīgas jūras līča piekrastē (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Visaugstākā ūdens temperatūra jūrā šodien reģistrēta Rīgas jūras līča piekrastē, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā.

Rīgas jūras līča piekrastē šorīt plkst. 9 ūdens temperatūra bija 19,6 grādi, Ventspilī plkst. 5 - 12 grādi, Kolkā - 18,9 grādi, bet Salacgrīvā - 17,2 grādi. Ūdens temperatūru ezeros un upēs mēra tikai darbdienās, tādēļ nav iespējams noskaidrot, cik silts ūdens ir šajās ūdenstilpēs.

Patlaban nekur Latvijā nelīst, bet pēcpusdienā lietus gaidāms Kurzemē un Latgalē. Valsts centrālajos rajonos lietus nav gaidāms. Rīgā gaisa temperatūra šodien būs aptuveni 20 grādi, bet jūras piekrastē - no 19 līdz 22 grādiem.

LETA jau ziņoja, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki pēdējās nedēļas laikā ik dienu dodas veikt glābšanas darbus uz ūdens, kā arī noslīkušo cilvēku meklēšanu.

Glābēji šogad no ūdenskrātuvēm izvilkuši jau 49 personu mirstīgās atliekas, turklāt šis skaitlis atspoguļo tikai to bojā gājušo skaitu, kuru izvilkšanai no ūdens bija nepieciešama VUGD darbinieku palīdzība. Kopumā Latvijā noslīkušo cilvēku ir daudz vairāk.

VUGD aicina iedzīvotājus būt ļoti uzmanīgiem, gan atpūšoties uz ūdens, gan atrodoties pie tā. Rūpējoties par savu drošību, nepieciešams ievērot elementāru piesardzību, jo arī laba peldētprasme ne vienmēr spēs paglābt nelaimē.

Kā liecina statistika, peldsezonas laikā visbiežāk noslīkst jauni vīrieši. Cilvēki, kuri slikti peld, ir piesardzīgāki, cenšas turēties tuvāk krastam un nepeldēt dziļumā. Savukārt labākie peldētāji ir par sevi pārliecināti, taču neiedomājas, ka ūdenī var sapīties ūdenszālēs vai zvejnieku tīklos, saraut krampji vai rasties problēmas ar sirdsdarbību, skaidro VUGD.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu