Tuvojoties plūdiem, Bangkoku pamet tūkstošiem iedzīvotāju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taizemes galvaspilsētai Bangkokai tuvojoties nepieredzēti plašiem plūdiem, varasiestādes izsludinājušas piecas brīvas dienas, bet tūkstošiem tās iedzīvotāju trešdien un ceturtdien devušies uz drošākiem apvidiem.

Bangkokas autoostās un dzelzceļa stacijās pulcējās ļaužu tūkstoši, kas, baidoties no plūdiem, gatavojas pamest galvaspilsētu. Uz ceļiem veidojas sastrēgumi.

Vairākos ziemeļu apgabalos, no kuriem dažos plūdu ūdeņi jau sedz 90% teritorijas, iedzīvotājiem likts evakuēties nekavējoties.

Plūdos, kādi Taizemē nav pieredzēti vairākus gadu desmitus, dzīvību zaudējuši 360 cilvēki.

Ceturtdien no rīta plūdu ūdeņi sāka ieplūst Bangkokas centrā, apņemot arī bijušo Taizemes monarhu rezidenci - Lielo pili, kas atrodas līdzās Čavphrajas upei.

Sagaidāms, ka šajā nedēļas nogalē vienlaikus ar sezonālo paisumu Bangkoku no ziemeļiem sasniegs plūdu ūdens daudzums, kas pielīdzināms 480 000 olimpisko spēļu peldēšanas baseinu tilpumam, apliecināja ANO Humāno jautājumu birojā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu