Liepājā darbu sācis pirmais atkritumu šķirošanas laukums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūnijā Liepājā notiek Latvijas Zaļā punkta kampaņa „Šķiro pa tīro Liepājā!”, kuras ietvaros sadarbībā ar SIA „Eko Kurzeme” ir atklāts pirmais atkritumu šķirošanas laukums Ezermalas ielā 11. Jaunais atkritumu šķirošanas laukums atrodas tuvu centram, un tur liepājnieki var ērti nogādāt atsevišķi sašķirotas PET pudeles, stiklu, nolietotās elektropreces, kā arī papīru, koka atgriezumus, riepas, metālu, dienasgaismas lampas un baterijas.

Šķiro plastmasu, stiklu, nolietotās elektropreces un laimē!

Kampaņas „Šķiro pa tīro Liepājā!” mērķis ir informēt un motivēt Liepājas iedzīvotājus iesaistīties izlietotā stikla, PET pudeļu un nolietoto elektropreču šķirošanā. Kampaņa Liepājā risināsies no 28.maija līdz 30.jūnijam, un tās laikā liepājniekiem būs iespēja šķirojot piedalīties akcijās un laimēt balvas – dāvanu kartes 30 latu vērtībā, ko piedāvā „zaļas domāšanas” atbalstītāji - veikalu tīkls „ELVI”.

Lai piedalītos izlozēs, viss, kas jādara, ir jāšķiro PET pudeles, stikls un elektropreces un jānodod tās jaunatklātajā SIA „Eko Kurzeme” šķirošanas laukumā Ezermalas ielā 11. PET pudeles pirms nodošanas ir jāsaplacina un jāievieto tajās zīmītes ar vārdu un telefona numuru. Izlozes notiks 3., 10., 17. un 30. jūnijā. Plastmasas pudeles iespējams iemest arī īpašajā akcijas velosipēdā - mobilajā konteinerā, kas braukās pa pilsētas ielām piektdienās, sestdienās, svētdienās un nogādās saplacinātās pudeles šķirošanas laukumā.

Labāk šķirot pa tīro

Liepājas šķirošanas mēneša patrons un organizācijas „Radi vidi pats” aktīvists Staņislavs Babins kā aktīvs liepājnieks aicina piedalīties: „Ļoti gribētos, lai atkritumu šķirošana kļūtu par pašsaprotamu lietu katram Latvijas iedzīvotājam. Esmu pārliecināts, ka Liepājā tā par tādu kļūs. Jo atkritumu šķirošana un nodošana otrreizējai pārstrādei ir viena laba lieta, ko var darīt katrs, īpaši nepiepūloties. Var šķirot vienkārši – tikai atdalot organiskos un neorganiskos atkritumus, kas uzreiz samazinās atkritumu apjomu par pusi. Bet vēl labāk šķirot pa tīro pārstrādei, izmantojot atkritumu šķirošanas laukumu! Prieks, ka Liepājā arī tāds ir parādījies.”

Liepājnieki, esiet aktīvi un piedalieties!

Šādas kampaņas jau veiksmīgi sevi pierādījušas vairākās Latvijas pilsētās. Nesen tika atklāts šķirošanas mēnesis Jelgavā, Bauskā, Dobelē un Siguldā, kur tas izcēlies ar īpaši lielu atsaucību no iedzīvotāju puses. Pārliecību par savu pilsētnieku aktivitāti paudusi arī Liepājas dome, kura aktīvi atbalsta šo akciju.

Jūnijs kā šķirošanas mēnesis ir Latvijas Zaļā punkta ierosinājums, kas Liepājā tiks īstenots sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi, SIA „Eko Kurzeme”, organizāciju „Radi vidi pats”. Projektu atbalsta SIA „ELVI grupa” un interneta portāls „INBOX.lv”.

Informāciju pa atkritumiem un atkritumu šķirošanu Tavā pilsētā meklē http://www.zalais.lv/lv/sabiedribai/kur_skirot_latvija/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu