Naktī bijis -8 grādu sals, diena būs saulaina; ceļi apledojuši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -2..-7 grādi, Jelgavas novērojumu stacijā reģistrēti pat -8 grādi, un tikai Ziemeļvidzemes piekrastē un Kolkasragā gaisa temperatūra nav noslīdējusi zem nulles. Iepriekšējo reizi tik vēss laiks Latvijā bija šā gada oktobrī. Svētdien Latvijas debesis klās plāni mākoņi, caur kuriem spīdēs saule. Vietām Latgalē saglabāsies zemi mākoņi un migla, nebūs vērā ņemamu nokrišņu.

Debesis klāj plāni mākoņi, lielā daļā Latgales ir mākoņains laiks. Latgalē, kā arī atsevišķās vietās citos reģionos ir migla un sarma. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Svētdienas rīts Rīgā kļuvis par dzestrāko kopš marta

Svētdienas rītā gaisa temperatūra galvaspilsētas centrā pazeminājusies līdz -2..-3 grādiem, starptautiskajā lidostā «Rīga» līdz -7 grādiem, kas ir lielākais sals pēdējos astoņos mēnešos - kopš 22.marta.

Iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra šoruden Rīgā bija 30.oktobrī, kad pilsētas centrā gaiss atdzisa līdz -1,5 grādiem, lidostā - līdz -5 grādiem.

Svētdienas rītā Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -4..-7 grādiem, Jelgavas novērojumu stacijā reģistrēti -8 grādi. Šī rudens aukstuma rekords ir -9 grādi 29.oktobrī Vidzemē.

Redzamība miglā vietām Latgalē, tostarp Daugavpils un Rēzeknes apkaimē, samazinājusies līdz 200 metriem, ir arī sarma.

Svētdien caur mākoņiem spīdēs saule

Svētdien Latvijas debesis klās plāni mākoņi, caur kuriem spīdēs saule. Vietām Latgalē saglabāsies zemi mākoņi un migla, nebūs vērā ņemamu nokrišņu.

Vēja vietā gaidāma vēsma un bezvējš, gaiss dienas vidū iesils līdz -1..+4 grādiem.

Rīgā visai saulains laiks, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +1..+2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka neliels anticiklona atzars, atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 751-752 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien visā Latvijā bija +3..+6 grādi.

21.novembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +24..+26 grādi Spānijas dienvidaustrumos, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -24..-27 grādi vietām Skandināvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu