Kad gaidāms pirmais sniegs? Diemžēl prognozes neiepriecina

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: meteo.lv

Vai drīzumā gaidāms pirmais sniegs? Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pārstāve Laura Krūmiņa portālam TVNET sacīja, ka ir salīdzinoši neliela varbūtība, ka tuvākajās nedēļās Latvijā gaidāms nopietns sniegs.

Viņa teica, ka tuvākajā laikā, visticamāk, neveidosies nopietna sniega sega un ziemai raksturīgi laika apstākļi.

Ja arī kādā brīdī iegriezīsies ziemeļu vējš un nokrišņi no lietus pārvērtīsies sniegā, tas būs īslaicīgi un sniegs tūlīt nokusīs.

Lielāka varbūtība ieraudzīt dažas sniega pārslas ir valsts austrumu daļā dzīvojošajiem.

Tuvākajās nedēļās mūsu reģionā iespējams brāzmains vējš un lietus, bet sniegs gan netiek prognozēts. Visticamāk, gaisa temperatūra gan dienās, gan naktīs saglabāsies virs nulles. Vairāk iespējams, ka gaisa masas būs siltas, nevis aukstas.

Patlaban par ziemas drīzu iestāšanos nekas neliecina.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka tuvākajā periodā saglabāsies silts laiks, bet bieži līs, gaidāmas arī vētras.

Speciālisti norāda, ka visu oktobri laika apstākļus noteica stabila anticiklonu darbība, kas nav raksturīgi rudens sezonai Latvijā, tomēr jau tuvākajās dienās laika apstākļu režīms būtiski mainīsies, jo

no Atlantijas okeāna pāri Eiropas ziemeļiem virzīsies aktīvi cikloni, kas nesīs gan nokrišņu mākoņus, gan arī vētras.
Laika prognoze
Laika prognoze Foto: meteo.lv

Tuvākajās dienās gaisa temperatūras režīms mainīsies maz. Naktīs joprojām sals ir maz iespējams. Dienas laikā gaiss iesils lielākoties līdz +5...+10 grādiem. Savukārt stabili sausos laika apstākļus nomainīs lietains periods.

Katru dienu kādā no Latvijas reģioniem gaidāms lietus,

stiprs lietus gan netiek prognozēts, tomēr nokrišņu daudzums būs tuvs ierastajam šajā sezonā.

Lēnos līdz mērenos vējus, kas pamatā valdīja visu oktobri, nomainīs ciklonu nesti brāzmaini vēji, kas atsevišķās dienās sasniegs pat vētras spēku.

Pastāv augsta varbūtība, ka pirmo šā gada rudens vētru piedzīvosim jau nākamās nedēļas pirmajā pusē.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu