ANO ziņojums: mežu sarukšanas temps pasaulē ir samazinājies par pusi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Temps, kādā pasaule zaudē mežus, ir sarucis par pusi, un kopš 1990.gada ir zaudēta mežiem klāta platība pasaulē pēc teritorijas 25. lielākās valsts Dienvidāfrikas Republikas apmērā, kas ir ap 1,2 miljoniem kvadrātkilometru.

Visā pasaulē ir vērojami uzlabojumi, kas redzami arī nozīmīgajos tropiskajos lietusmežos Dienvidamerikā un Āfrikā, liecina negaidīti pozitīvs Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Mežu resursu novērtējums (Forest Resources Assessment, FRA), kas tiek publiskots reizi piecos gados.

Neskatoties uz pozitīvajām ziņām, FRA norādīts, ka kopš 1990.gada pasaule ir zaudējusi mežus 129 miljonu hektāru platībā.

«Lai gan globāli pasaules mežu apmērs turpina kristies (..), tīrā mežu zaudējuma temps ir samazināts par vairāk nekā 50%,» piebilsts ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (FAO) sagatavotajā ziņojumā.

Novērtējums publiskots 14. Pasaules Mežsaimniecības kongresā, kas notiek Dienvidāfrikas Republikas pilsētā Durbanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu