Pēc postošajiem plūdiem Bosnijai nepieciešami 210 miljoni dolāru (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc postošajiem plūdiem nākamo sešu mēnešu laikā Bosnijai būs nepieciešami 210 miljoni dolāru (154,32 miljoni eiro), pirmdien pavēstīja ANO.

Kā norādīja ANO Attīstības programmas pārstāvis, šāds finansējums nepieciešams, lai nodrošinātu pajumti, pārtiku, ūdeni, veselības aprūpi, gruvešu aizvākšanu, medikamentus.

Spēcīgajos plūdos postījumi nodarīti vairāk nekā 75 000 ēku, un līdz pat 2000 ēkas pilnībā izpostītas. Stihija ietekmējusi 60 000 bērnu dzīvi.

Foto: AP/ScanPix

Tā kā pēc četriem līdz pieciem mēnešiem Bosnijā iestāsies aukstāks laiks, nepieciešami aktīvi pūliņi, lai nodrošinātu atbilstošu pajumti stihijā cietušajiem, norāda ANO.

Turklāt pirms mācību gada sākuma 1.septembrī jāatjauno stihijā izpostītās izglītības iestādes, uzsvēra ANO pārstāvis.

Sākotnējie dati liecina, ka plūdu dēļ uz laiku vai pastāvīgi zaudētas 15 000 darbavietas, un ekonomisko zaudējumu apmērs varētu pārsniegt 1,3 miljardus dolāru.

Jau ziņots, ka maija vidū Serbiju, Bosniju un Horvātiju sasniedza ārkārtīgi spēcīgas lietavas. Spēcīgajos plūdos un zemes nogruvumos dzīvību zaudēja 77 cilvēki.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu