Zemestrīcē Nepālā bojāgājušo skaits pārsniedz 7000

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nepālā pagājušajā nedēļā notikušajā postošajā zemestrīcē bojāgājušo skaits ir pārsniedzis 7000 cilvēku, svētdien paziņoja varas iestādes.

Pēc Nacionālā ārkārtas situāciju centra sniegtajiem ziņiem, bojāgājušo skaits sasniedzis 7040, vēl apmēram 14 tūkstoši cilvēku ievainoti.

Iepriekš tika ziņots, ka 25.aprīlī notikušajā 7,8 magnitūdu zemestrīcē bija gājis bojā 6621 cilvēks Nepālā un vairāk nekā 100 tās kaimiņvalstīs Indijā un Ķīnā.

Visā Nepālā šai zemestrīcē un tai sekojušajos pēcgrūdienos pilnīgi vai daļēji sagrautas vairāk nekā 300 000 mājas. Nepālas valdībai aptrūcis telšu, ko izdalīt bez pajumtes palikušajiem cilvēkiem.

Tikmēr ANO humānās palīdzības aģentūras vadītāja Valērija Amosa paudusi bažas, ka Nepālas muitas dienesti pārlieku bremzē ārvalstu palīdzības piegādi. Viņa vērsusies pie Nepālas premjerministra Sušila Koiralas, lūdzot palīdzību šīs problēmas risināšanā.

Kopš ceturtdienas vakara glābējiem nav izdevies atrast nevienu izdzīvojušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu