Pērnā gada laikapstākļus sauc par pierādījumu klimata izmaiņām (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2013.gadā pieredzētie ekstrēmie laikapstākļi - ārkārtējs karstums, vētras un plūdi - liecina par aizvien pieaugošajām globālās sasilšanas izraisītajām sekām, pirmdien brīdināja ANO Pasaules Meteoroloģiskā organizācija (PMO).

Austrālijā pērn pieredzēts karstākais gads meteoroloģisko novērojumu vēsturē, un tas nenoliedzami saistīts ar cilvēku darbības ietekmi, teikts ikgadējā klimata ziņojumā.

Šāds rekords «būtu bijis praktiski neiespējams, ja nebūtu cilvēku darbības rezultātā radīto izmešu, un tas ilustrē, ka šādu ekstrēmu notikumu iespējamība klimata izmaiņu dēļ aizvien pieaug», brīdina zinātnieki.

Tikmēr Filipīnās pieredzētais postošais taifūns apliecina, ka piekrastes reģionos gaidāmi aizvien lielāki plūdi, pieaugot jūras līmenim.

Vidējā temperatūra pērn pasaulē sasniedza 14,5 grādus pēc Celsija, tādējādi aizvadītais gads bijis sestais siltākais kopš meteoroloģisko novērojumu reģistrācijas sākuma 1850.gadā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu