Ciklons «Pema» Vanuatu prasījis vismaz 24 cilvēku dzīvības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ciklons «Pema» («Pam») Klusā okeāna salu valstī Vanuatu ir prasījis vismaz 24 cilvēku dzīvības un atstājis bez mājokļiem 3,3 tūkstošus, otrdien ziņoja ANO.

Glābēji cenšas sasniegt Vanuatu nomaļākās salas, kuras sestdien izpostīja šis ciklons. Radio un telefona sakari ar šīm salām pakāpeniski tiek atjaunoti pēc trīs dienu pārtraukuma.

3,3 tūkstoši cilvēku ir izmitināti 37 evakuācijas centros, kas atrodas valsts galvenajā salā Efatē un Torbas un Penamas provincē.

Ar Austrālijas armijas lidmašīnām veicot nomaļo salu novērošanu no gaisa, ir konstatēti ievērojami postījumi, sevišķi Tannas salā, kur pilnīgi vai daļēji sagrautas vairāk nekā 80% ēku.

Valstī ir izsludināts ārkārtas stāvoklis. Vanuatu prezidents Boldvins Lonsdeils ir aicinājis starptautisko sabiedrību sniegt palīdzību šai salu valstij un paziņojis, ka ciklons nopostījis vai sabojājis 90% ēku tās galvaspilsētā Portvilā vien.

Vanuatu ir 267 tūkstoši iedzīvotāju, no kuriem 47 tūkstoši dzīvo Portvilā.

Ciklonā cietusī Portvilas lidosta ir atsākusi darbu, dodot iespēju veikt palīdzības piegādes reisus uz šo valsti.

Galvaspilsētas slimnīca ir pārpildīta ar pacientiem, un dažas gultas ir iznestas ārā sakarā ar bažām, ka ēka var nebūt droša strukturālu bojājumu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu