Ciklons «Pema» sabojā 90% no Vanuatu galvaspilsētas ēkām, vismaz seši cilvēki gājuši bojā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Superciklons «Pema» sabojājis līdz pat 90% no Klusā okeāna salu valsts Vanuatu galvaspilsētas Portvilas ēkām, vējam ar ātrumu 320 kilometru stundā skarot šo valsti, svētdien informēja palīdzības organizācija «Oxfam».

Organizācija norādīja, ka pilnīga informācija par postījumiem būs zināma tikai tad, kad būs saņemtas ziņas no visām valsts salām.

«Tā droši vien būs viena no smagākajām katastrofām, kas piedzīvotas Klusajā okeānā. N

epieciešamās humānas palīdzības apjoms būs milzīgs,»

paziņoja «Oxfam».

Foto: Reuters/Scanpix

Valsts amatpersonas ziņo, ka ciklonā ir gājuši bojā seši cilvēki, bet 20 guvuši ievainojumus, bet ANO ir neapstiprinātas ziņas par 44 bojāgājušajiem tikai vienā valsts provincē.

Valstī ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, bet Vanuatu prezidents Boldvins Lonsdeils ir aicinājis starptautisko sabiedrību sniegt palīdzību šai salu valstij.

Arī cita Klusā okeāna salu valsts - Tuvalu, ir smagi cietusi ciklonā. Gandrīz pusi iedzīvotājus ir smagi skārusi «Pema», svētdien paziņoja valsts premjerministrs Enele Sopoaga.

Jau ziņots, ka augstākās - piektās - kategorijas ciklons Vanuatu skāra piektdienas vakarā un sākotnējā informācija liecina par plašiem postījumiem, tostarp, galvaspilsētā Portvilā, kā arī valda bažas par desmitiem cilvēku bojāeju visā valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu