Valsti klāj vidēji 2-9 centimetrus bieza sniega sega (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēc iepriekšējo dienu sniegputeņa sniega segas biezums Latvijā ir ļoti nevienmērīgs – vējš daudzviet nopūtis kailu zemi, bet kupenās sniega dziļums vietām pārsniedz 20 centimetru. Visvairāk sniega ir Ziemeļvidzemē, bet vismazāk - Latgalē, kur pēdējās dienās nokrišņu tikpat kā nav bijis.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem vidējais sniega segas biezums Latvijā ir no diviem līdz deviņiem centimetriem, tostarp Rīgā ir vidēji piecus centimetrus bieza sniega kārta. Ainažu meteoroloģisko novērojumu stacijas sensors konstatējis 15 centimetru dziļu sniegu.

Kurzemi klāj vidēji piecus līdz septiņus centimetrus dziļš sniegs, bet daudzviet Latgalē sniega ir mazāk par vienu centimetru. Savukārt Alūksnes novērojumu stacija ziņo par sniega segas sarukumu no 11 līdz deviņiem centimetriem.

Jau vēstīts, ka svētdien daudzviet Latvijā, bet ne Latgalē, sinoptiķi prognozē nelielus nokrišņus, galvenokārt atkalu. Nokrišņi gaidāmi arī pirmdien.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu