Vidzemē un Zemgalē plosās sniegputenis (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Agrā sestdienas rītā daļā Zemgales un Vidzemes stipri snieg un puteņo, redzamību brīžiem samazinot līdz 500 metriem. Kurzemē nokrišņi mitējušies, bet Latgalē nav bijis būtisku nokrišņu, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Naktī Saldū uzsniguši seši, Kuldīgā – deviņi centimetri sniega. Novērots arī ledus lietus jeb ledus graudi, bet atkalas jeb sasalstoša lietus līdz šim nav bijis.

Dienvidu, dienvidaustrumu vēja maksimālais ātrums brāzmās pēdējā diennaktī visā valstī sasniedza 14-20 metru sekundē, sestdienas rītā saglabājas vēja brāzmas līdz 11-16 metriem sekundē.

Vējš izveidojis sniega sanesumus, kas vietām traucē pārvietošanos pa autoceļiem.

Apgrūtināta braukšana ir teju pa visiem ceļiem valsts rietumu un centrālajā daļā.

Gaisa temperatūra ir no -4 grādiem Liepājā līdz -10 grādiem Krāslavā un Ludzā.

Rīgā snieg un puteņo, dienvidu, dienvidaustrumu vējš pūš ar brāzmām līdz 15 metriem sekundē, gaisa temperatūra -8 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -6,0 grādiem Kolkā līdz -11,0 grādiem Rēzeknē.

31.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +21 grāds Albānijā. Zemākā gaisa temperatūra sestdienas rītā ir -37 grādi Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu