«Eco Baltia vide» no šodienas sāk stikla šķirošanu pa krāsām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA «Eco Baltia vide» šodien sāk inovatīvu pilotprojektu «Šķirosim stiklu pa krāsām!», informē uzņēmumā. Projektā norises laikā uzņēmums aicinās iedzīvotājus atsevišķi šķirot caurspīdīgo un krāsaino stikla iepakojumu. Projekta mērķis ir veicināt stikla šķirošanu un Eiropā jau izplatīto praksi pamazām ieviest Latvijā.

Latvijas iedzīvotāji stiklu aktīvi šķiro jau vairāk nekā desmit gadu, tāpēc «Eco Baltia vide» uzņemas iniciatīvu izvērtēt Latvijas iedzīvotāju atsaucību šķirot atkritumus jau augstākā līmenī - šķirot stiklu pa krāsām.

«Eco Baltia vide» darbojas vairāk nekā 25 novados, un uzņēmuma apkalpojošā teritorijā atrodas 778 šķirošanas konteineri. Kopumā «Eco Baltia» uzņēmumu grupas atkrituma apsaimniekošanas uzņēmumos šogad jau ir savāktas 3645,849 tonnas stikla iepakojuma.

«Eco Baltia vide» valdes priekšsēdētāja Anita Saulīte skaidro, ka Eiropas valstīs stikla šķirošana pa krāsām ir jau ierasta prakse - to, piemēram, dara gan Vācijā, gan Lielbritānijā, gan tepat netālu - Polijā. Savukārt Latvijā atkritumu šķirošanas prakse ir atšķirīga.

«Vietām iedzīvotāju aktivitāte ir zemāka, bet citviet cilvēki šķiro ļoti rūpīgi, tāpēc vēlamies viņiem sniegt iespēju šķirot vēl gudrāk. Pa krāsām sašķirotais materiāls būs daudz augstvērtīgāks, tādējādi tam būs plašākas pārstrādes iespējas, kā arī tas palīdzēs taupīt dabas resursus un enerģiju un samazināt atkritumu daudzumu, kas nonāk poligonos,» atzīmē Saulīte.

Lai aktīvāk pievērstu iedzīvotāju uzmanību stikla šķirošanai, stikla šķirošanas konteineri atsevišķos daudzdzīvokļu māju rajonos Rīgā aplīmēti ar dzīvespriecīgām uzlīmēm. «Konteinerus aplīmējām ar smaidošām uzlīmēm, jo vēlējāmies atkrituma šķirošanu padarīt pozitīvāku un vienlaikus tādā veidā pateikt paldies tiem cilvēkiem, kuri šķiro,» piebilst Saulīte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu