Jūrmalā un Rīgā, iespējams, pieredzēta agrākā snigšana zināmajā vēsturē (28)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdienas priekšpusdienā vietām Jūrmalā un Rīgā krusa pārgājusi sniegam līdzīgā formā, pavēstīja aculiecinieki.

Gaisa temperatūra stipru nokrišņu laikā vietām pazeminājusies līdz +4 grādiem, un stiprākie nokrišņi skāruši Jūrmalu un Rīgas pilsētas rietumus. Dažviet krusa zemi noklājusi gandrīz baltu, un sociālajos tīklos iedzīvotāji publicējuši pirmās fotogrāfijas ar krusas vai sniega pikām.

Meteoroloģiskie dati apstiprina, ka sniegs Rīgā pašlaik ir iespējams, tomēr saskaņā ar oficiālajiem Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumiem snigšana Latvijā pagaidām nav fiksēta.

Agrākā sinoptiķu apstiprinātā snigšana galvaspilsētā pieredzēta 1986.gada 26.septembrī, savukārt visagrākais pirmais sniegs Latvijā konstatēts 1973.gada 23.septembra rītā Rēzeknē, kad zemi klāja trīs centimetrus bieza sniega kārtiņa.

Trešdien lieli nokrišņi ir tikai Jūrmalā, Rīgā un teritorijā uz dienvidiem no galvaspilsētas. Nelieli īslaicīgi nokrišņi ir arī vietām Rietumlatvijā, un valsts lielākajā daļā saule mijas ar mākoņiem.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu