Artis Volfs ar domubiedriem atvērs klubu «Baseins» (66)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Jau šo piektdien Rīgā, pretī Nacionālās operas tiltiņam (Raiņa bulvārī 21) durvis vērs jauna izklaides vieta - klubs «Baseins». Viens no tā koncepta autoriem, kā arī ideju ģeneratoriem ir pazīstamais radio ētera cilvēks Artis Volfs, kurš kopā ar domubiedriem piekrita izrādīt jaunās telpas pirms atklāšanas.

Ilggadējais radio ētera cilvēks Artis Volfs ir arī viens no pieredzes bagātākajiem didžejiem Latvijā. «Es labāk neteikšu, cik ilgi spēlēju, lai visiem nepaliktu bail,» viņš smejas. «Lielākoties es šeit rūpēšos, lai skanētu pareiza mūzika pareiziem cilvēkiem pareizā laikā un pareizā vietā.»

Kluba atvēršana gan nenozīmē attiecību izbeigšanu ar radio – plāni kopā ar viņa bijušajiem kolēģiem no «Radio 101» ir, taču Volfs atzīst, ka nevēlas sacīt «hop», kamēr nekas nav noticis. Pagaidām viņš būs sastopams šeit, pildot mūzikas pārrauga pienākumus. Vēl klubā darbosies tā līdzīpašnieki, kā arī bārmeņi Kaspars Jānītis un Jēkabs Kramiņš.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pieslēdzoties kluba veidotāju komandai, svarīga bijusi nosaukuma atrašana un, kā atzīst Volfs, lai to izdomātu, viņš apzināti atslēdzies no interneta un vienkārši aizbraucis uz laukiem. Gribējies, lai nosaukums būtu latviešu valodā, un doma par baseinu dzimusi spontāni, atpūšoties pie ezera. Tieša vai netieša sakritība, bet jau diviem galvaspilsētas klubiem doti nosaukumi no pašmāju grupas «The Satellites» 1998.gada debijas albuma «Piens» daiļrades – par vienu no atzītākajiem Rīgas klubiem plašāks komentārs nav nepieciešams, bet tagad tam pievienojas arī «Baseins», kas ir viena no šā albuma dziesmām.

Runājot par jaunās izklaides vietas mērķauditoriju, Volfs izvairās no konkrētas vecuma grupas nosaukšanas, taču norāda, ka tie būs viņa domubiedru-dīdžeju atskaņotās mūzikas cienītāji. Toms Grēviņš, Egons Reiters, Artūrs Mednis, DJ Rudd, Mixmaster AG, DJ Dub:ra, DJ All-Viss un Kārlis Dagilis – viņi gādās par muzikālo skanējumu turpmākajās nedēļas nogalēs. Mūzikas stils ir atkarīgs no vakara dīdžeja, taču sagaidāms ir indī roks, fanks, disko un arī nedaudz popmūzikas. Ar laiku ir iecerēts attīstīt arī dzīvās mūzikas koncertus.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

«Mēs esam ļoti tuvu Vecrīgai, burtiski dažu soļu attālumā. Cilvēki, kas iet šo loku, būtībā ir vieni un tie paši, taču viņi nepavada visu nakti vienā klubā. Mēs centīsimies būt viens no šiem klubiem, kuru viņi apmeklē,» teic Volfs.

Kluba pārstāvji lepojas, ka interjers lielā mērā iekārtots pašu rokām. Kaut arī TVNET viesošanās brīdī izklaides vietā bija apdarīti ap 80% darbu, iekārtojums atstāja mājīgu, nepretenciozu un komfortablu iespaidu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Dzērienu cenas «Baseinā» daudz neatšķirsies no citām vietām Rīgas centrā – vidēji tie ir 2,5 Ls. Uzkodas būs iespējams iegādāties no paša sākuma, tomēr ar laiku iespējama arī virtuves atvēršana. Kaspars Jānītis atzīst, ka patlaban klubs ieņem vairāk novērotāja pozīciju, kā kontekstā ar eiro ieviešanu cenu politiku mainīs citi galvaspilsētas naktslokāli. Kas attiecas uz feiskontroli, tik izteikta kā citur tā klubā nebūs – galvenais, kam tiks sekots līdzi, – lai tajā valda pozitīva atmosfēra.

«Tādu ļoti šausmīgu ambīciju, ka mēs esam krutāki par visiem citiem, mums nav. Labāk būt pieticīgam, lai pēc tam būtu pārsteiguma moments, ka ir labāk nekā cerēts,» norāda Volfs. Par visu aprakstīto klātienē varēs pārliecināties jau šo piektdien, 6.septembrī, kad no plkst. 22:00 uz «Baseina» atvēršanu tiek aicināts ikviens apmeklētājs. Adrese - Raiņa bulvāris 21.

Komentāri (66)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu