Meža ugunsgrēks apdraud Sanfrancisko ūdens un elektroapgādi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mežu ugunsgrēks, kas plosās ASV Kalifornijas štatā Josemitu nacionālā parka ziemeļu galā, ir sācis apdraudēt Sanfrancisko pilsētas ūdens un elektroenerģijas apgādi, svētdien paziņoja amatpersonas.

Ugunsgrēks ir izpostījis 54 220 hektāru lielu teritoriju, un ugunsdzēsējiem ir izdevies ierobežot tikai 7% no tā, ziņoja interneta informācijas sistēma «InciWeb», kas novēro ugunsgrēkus ASV rietumos.

Ugunsgrēks izcēlās 17.augustā vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ, un to dzēš vairāk nekā 2800 ugunsdzēsēju. Dzēšanu apgrūtina liels sausums un rajona nepieejamība.

Kalifornijas štata gubernators Džerijs Brauns ir izsludinājis ārkārtas stāvokli Sanfrancisko, kas saņem lielu daļu elektroenerģijas no šī ugunsgrēka skartā rajona. Lai gan ugunsgrēks ir nodarījis postījumus divās hidroelektrostacijās, ūdens un elektroenerģijas piegādes Sanfrancisko vēl nav tikušas pārtrauktas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu