Ar augiem pret ērču encefalītu (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Kā papildus ārsta aprūpei cilvēks var palīdzēt pats sev, ja saslimis ar ērču encefalītu?

Āmulis un auzu tēja

Fitoterapeits Artūrs Tereško iesaka lietot:

  • baltā āmuļa tinktūru (10 g svaigu lapiņu un kātiņu aplej ar 100 g degvīna, lieto pa 10 pilieniem 3 reizes dienā)
  • āmuļa tēju (10 g drogas aplej ar karstu (60 C0 – 70 C0) ūdeni, notur astoņas stundas termosā un lieto pa trešdaļglāzei trīs reizes dienā). Šis preparāts palīdzēšot tikt galā ar smadzeņu apvalka iekaisumu.
  • Auzas piengatavības fāzē. Jālieto tēja, kas gādāšot par B grupas vitamīnu pietiekamību, stiprinās nervus un to impulsu pārvades spēku. Misēklis vien tas, ka patlaban būs grūti sameklēt auzas piengatavības stadijā (pārkniebjot skaras, izsūcas balsts šķidrums).

Dabiskie imunomodulatori

Jāstiprina vispārējā imunitāte. Aptiekā iegādājamas leizejas, eleuterokoka un rožainās rodiolas tinktūras. Iesakāma trieciendeva – pa 40 pilniem divas reizes dienā. Ja paaugstinās asinsspiediens (jākontrolē) vai rodas miega traucējumi, tinktūras lietot jāpārtrauc.

«Cilvēkiem ir jāvakcinējas pret ērču encefalītu, tomēr pirms tam es ieteiktu laboratoriski pārbaudīt antivielu līmeni organismā.

Daudzkārt gadās, ka encefalīts jau pārslimots vieglā formā

un nemaz nav vajadzības vakcinēties,» uzsver A.Tereško.

Organisms jāstiprina daudzveidīgi

Limbažu puses zāļzinis Jānis Ulmis uzsver – jāstiprina viss organisms ar dažādu augu palīdzību. Viņš uzskata, ka

iekaisuma procesi labāk attīstās ķermenī, kam raksturīga skāba vide.

Savukārt bāzisku vidi palīdz veidot atteikšanās no baltajiem miltiem, piena produktiem un gaļas. Vismaz tos der uzturā samazināt.

Ulmis iesaka lietot zaļo kokteili

Blenderī sakuļ avokado, banānu un citrona sulu, ja vēlas, pievieno medu, tomēr galvenā un dziedējošā sastāvdaļa ir augi. Zāļzinis sauc veselu virkni – lokaugļu zvērene, sarkanais āboliņš, dārza balodene un balanda, divšķautņu asinszāle, sējas auza, mazās gārsu lapiņas un burkānu laksti.

Noderēs aroniju, korinšu un brūkleņu ogas, smiltsērkšķu lapas un ogas. Sīpoli, selerijas sakne un lapas, melnsakne, pastinaks, pētersīļi, meža zemeņu un nātru lapas. Labs būšot sierāboliņš, pupiņas. «Jādzer ūdens, kam piepilināta citrona sula. Tas dara ķermeni bāzisku. Ticiet, attīrot organismu, varam gūt ļoti labus panākumus!» pārliecināts J.Ulmis.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu