Plūdos Sudānā 36 bojāgājušie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Plūdos Sudānā uz ziemeļiem no galvaspilsētas Hartūmas gājuši bojā 36 cilvēki, svētdien paziņoja valsts oficiālā radiostacija.

«36 cilvēki ir gājuši bojā Nīlas štatā un 5000 māju ir iznīcinātas spēcīgajās lietavās un plūdos,» vēstīja radiostacija «Radio Omdurman».

Lai gan ziņojumā netika precizēts, kādā periodā bojāgājušie reģistrēti, spēcīgas lietavas Hartūmā un tās apkaimes reģionos atsākās piektdien, turpinot plūdus, kas sākās pēc lietavām 1.augustā.

Foto: AP/Scanpix

Hartūmā piektdien apmēram četras stundas turpinājās lietus ar spēcīgu vēju un zibeni.

Daudzi Sudānas iedzīvotāji dzīvo vienistabas mājiņās, kas būvētas no dubļu ķieģeļiem un var tikt aizskalotas.

Galvaspilsētā Hartūmā ir slikta kanalizācijas sistēma un pat neliels lietus var izraisīt plūdus.

Foto: AP/Scanpix

Pirms pēdējām lietavām nedēļas nogalē Apvienoto Nāciju Organizācija paziņoja, ka šomēnes lietavās un plūdos Hartūmā un citviet Sudānā gājuši bojā 11 cilvēki, bet tie ietekmējuši vismaz 100 tūkstošus cilvēku. Saskaņā ar ANO datiem kopš mēneša sākuma lietavās un plūdos Sudānā iznīcināti vairāk nekā 14 tūkstoši ēku.

Tiek vēstīts, ka Hartūmas štata valdība no gaisa ir nometusi humāno palīdzību tūkstošiem cilvēku dabas katastrofas vissmagāk skartajos rajonos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu