Mēs mīlam viens otru, bet nemitīgi strīdamies (46)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Mūsu šķiršanās ieilgusi uz vairākiem mēnešiem. Un tikai tādēļ, ka neviens no mums nav pārliecināts, vai tiešām tas būtu jādara. Mēs mīlam viens otru, bet nemitīgi strīdamies par visu ko, galvenokārt par to, ka katram ir atšķirīgas intereses, dzīves stils. Viens piemērs. Viņš nenāk tikties ar maniem draugiem, jo viņam tas nešķiet interesanti, bet grib, lai es eju tikties ar viņa draugiem. Es visbiežāk piemērojos, bet strīdu karstumā tomēr saku, kas man nepatīk. Vienu brīdi domāju, ka jāšķiras, otru atkal – ka ne. Tāds mokošs stāvoklis...

Līga Ruperte, psihoterapeite:

Ko vēlas darīt vīrs, ko viņš domā jūsu kopdzīvi un nākotni? Izklausās, ka

vīrs kontrolē un jūs, kaut arī nelabprāt, piemērojaties.

Kā viņš saskata konflikta situācijas, piemēram, ja jūs teiktu: «Mums katram ir sava draugu grupa, ar kuru labprātāk tiekamies. Kā varētu rīkoties, lai nepaliktu novārtā ne tavi draugi, ne mani?»

To pašu var attiecināt uz interesēm un dzīves stilu – labu savstarpējo attiecību veicinātāja ir atklātība, spēja izteikt savas jūtas, iejūtīgi uzklausīt otru cilvēku un kopīgi veidot risinājumus. Sakāt, ka viens otru mīlat – ko tas jums nozīmē, kā tas izpaužas?

Īsta mīlestība nozīmē, ka varam otram uzticēties, nebaidoties vienmēr kļūt par zaudētāju,

ka spējam dalīt kontroli, veidot risinājumus un rast kompromisus, ka varam ne tikai ņemt, bet arī dot, ka svarīga ir ne tikai paša, bet arī otra vēlmju piepildīšana pēc taisnības un vienlīdzības principiem.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu