Sestdien atkal pārspēts 11.jūnija karstuma rekords

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Sestdien divās novērojumu stacijās - Rūjienā un Zosēnos - pārspēts 11.jūnija karstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Rūjienā tika pārspēts 1937.gada rekords, kas bija +29,2 grādi, - jaunais maksimālās gaisa temperatūras rekords ir +29,6 grādi. Zosēnos gaiss sestdien sakarsa līdz +28,5 grādiem - par vienu grāda desmitdaļu vairāk nekā 1998.gada 11.jūnijā.

Sestdien karstums atkāpās no jūras piekrastes - Liepājā, visu dienu saglabājoties mākoņainam laikam, maksimālā gaisa temperatūra bija tikai +16 grādu, savukārt Pāvilostā un Ventspilī nebija siltāks par +21 grādu. Pārējā valstī gaiss sakarsa virs +25 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra sestdien reģistrēta Rūjienā un Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūtam piederošajā Valkas meteostacijā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +29,8 grādiem. Rīgā pirms negaisa temperatūra paaugstinājās līdz +28,9 grādiem.

Savukārt daudzviet Somijā un Zviedrijā gaisa temperatūra sestdien atkal pakāpās virs +30 grādu atzīmes, vietām sasniedzot +32 grādus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu