Vairākas Vācijas un Čehijas pilsētas gatavojas plūdiem (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairākas Čehijas un Vācijas pilsētas trešdien gatavojas plūdiem.

Arī Ungārijā izsludināta trauksme, jo ūdens līmenis Donavā turpina pieaugt. Tas apdraud arī vairākas Austrijas pilsētas.

Tikmēr Čehijā, kur postošie plūdi izdzēsuši jau astoņu cilvēku dzīvības, tūkstošiem mājsaimniecību valsts ziemeļu daļā palikušas bez elektroenerģijas un gāzes piegādes, kā arī bez dzeramā ūdens.

Vairākas pilsētas Čehijas ziemeļos un Vācijas austrumos apdraud ūdens līmeņa pieaugums Elbā.

Drēzdenē, kas atrodas netālu no Vācijas un Čehijas robežas, evakuēti vairāki simti cilvēku. Prognozes liecina, ka ūdens līmenis Elbā varētu sasniegt deviņus metrus.

Tikmēr Čehijā kopš plašo plūdu sākuma evakuēti vairāk nekā 19 000 cilvēku.

Sagaidāms, ka trešdien Čehijas rūpniecības pilsētā Ūsti pie Labas ūdens līmenis pieaugs. Pilsētā, kas atrodas aptuveni 30 kilometrus no Vācijas robežas, savas mājas nācies pamest jau 3700 cilvēkiem. Applūdusi vietējā dzelzceļa stacija.

Tiek prognozēts, ka ūdens līmenis Ūstos pie Labas pietuvosies 2002.gadā fiksētajam rekordam. Togad plašie plūdi Čehijā vien prasīja 17 cilvēku dzīvības.

Sagaidāms, ka no Ūstiem pie Labas ūdens masa plūdīs lejup pa straumi uz Vācijas austrumu daļu, kur stihijai gatavojas Elbas krastos esošās pilsētas, to vidū arī Drēzdene un Magdeburga.

Foto: Reuters/Scanpix

Magdeburgā izsludināts ārkārtas stāvoklis. Atbildīgie dienesti ziņo, ka ūdens līmenis pilsētā no ierastajiem diviem metriem varētu pieaugt līdz teju septiņiem metriem, tādējādi pārspējot 2002.gadā fiksēto līmeni.

Vācijas kanclere Angela Merkele otrdien plūdu skartajiem reģioniem solīja piešķirt simt miljonus eiro (70,28 miljonus latu).

Plūdi Centrāleiropā aizsākās pagājušajā nedēļas nogalē, un tie izdzēsuši arī divu cilvēku dzīvības Austrijā un viena cilvēka dzīvību Šveicē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu