ANO: Ceļotāji var droši doties uz Japānu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nav nekāda iemesla izvairīties no ceļojuma uz Japāna un radiācijas līmenis valsts lidostās un ostās "pārliecinoši atrodas drošās robežās", piektdien paziņoja ANO Pasaules tūrisma organizācija.

Pēc 11.marta zemestrīces un cunami radās būtiskas problēmas ar vairākiem Fukušimas AES kodolreaktoriem, liekot daudzām ārvalstu valdībām mudināt savus pilsoņus atturēties no braucieniem uz Japānu.

Martā Japānā ieradās tikai 352 800 ārvalstnieki, kas ir par 50,3% mazāk nekā 2010.gada martā un ir lielākais jebkad reģistrētais ārzemju tūristu skaita kritums, liecina Japānas Nacionālā tūrisma pārvaldes dati.

Taču ANO Pasaules tūrisma organizācija norāda, ka "pašreizējā situācija nerada nekādu risku ceļojumiem uz un no Japānas".

"Radiācijas novērojumi ap lidostām un jūras ostām Japānā turpina apstiprināt, ka [radiācijas] līmenis pārliecinoši atrodas drošās robežās," teikts organizācijas paziņojumā. "Turklāt līdz šim citās valstīs veiktās pasažieru, apkalpju un kravas pārbaudes atbilstoši to nacionālajai politikai neliek domāt par jebkādu risku veselībai vai drošībai."

Pagājušajā gadā Japānu apmeklēja 8,6 miljoni cilvēku, krietni pārsniedzot 2009.gada rādītājus, kad tūrismu pasaulē smagi ietekmēja cūku gripa un ekonomiskā krīze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu