ANO prasa paplašināt radiācijas zonu; AES slēgs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Atomenerģijas aģentūra ieteikusi Japānai paplašināt obligātās evakuācijas zonu ap avarējušo atomelektrostaciju (AES) "Fukušima 1".

Obligāta evakuācijas prasība patlaban ir 20 km rādiusā ap AES, bet 30 km rādiusā cilvēkiem iesaka ievērot ārkārtīgu piesardzību un uzturēties telpās. Tikmēr ANO jau iepriekš par drošu noteikusi teritoriju tālāk par 40 km no "Fukušimas". Savukārt Amerikas Savienotās Valstis un Lielbritānija saviem pilsoņiem ieteica no "Fukušimas" turēties vismaz 80 kilometru attālumā.

Tikmēr radioaktīvā joda līmenis okeānā pie "Fukušima 1" sasniedzis kārtējo rekordu - tas ir 4385 reizes augstāks par atļauto.

Japāna: "Fukušima 1" vairs nekad nedarbosies

AES apkalpojošais uzņēmums "Tepco" turpina darbu, lai situāciju AES normalizētu. Vakar "Tepco" pārstāvji atzina, ka četrus no sešiem "Fukušima 1" reaktoriem atjaunot neizdosies.

Tikmēr Japānas valdība ceturtdien apliecināja, ka "Fukušimas" AES darbība netiks atjaunota.

Būvēs jaunus reaktorus

Tai pat laikā Japānas premjers Naoto Kans ceturtdien apliecinājis, ka tiek izskatīta iespēja līdz 2030.gadam valstī uzbūvē vēl 14 jaunus kodolreaktorus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu