"Greenpeace" Japānas AES notiekošo pielīdzina Černobiļai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides aktīvistu organizācija "Greenpeace" notikumus Japānas AES pielīdzinājusi Černobiļas kodolkatastrofai. Organizācija Japānas AES negadījumu starptautiskajā "INES" skalā novērtēja ar septiņām ballēm - tas ir tikpat, cik savulaik novērtēta Černobiļas katastrofa, ziņo newsru.com.

Lai gan Japānas eksperti ilgu laiku apgalvoja, ka situācija atomelektrostacijā (AES) "Fukušima 1" nav tik bīstama kā situācija Černobiļā, "Greenpeace" norāda, ka patlaban, kad radioaktīvais ūdens no reaktoriem draud ieplūst okeānā, situācija ir krasi pasliktinājusies.

Jāatgādina, ka pirmdien kompānija "Tepco" pirmo reizi publiski atzina, ka notiek radioaktīvā ūdens noplūde no reaktora korpusa. Turklāt tika pieļauts, ka ūdens jau varētu būt ieplūdis arī okeānā. Otrdien Japānas nacionālās atomenerģijas aģentūra paziņoja, ka radioaktīvais ūdens noplūdis no reaktora kodola, taču pārpludinājis tikai drenāžas caurules, bet okeānā nonācis vēl nav.

ASV kodoleksperti tikmēr ceļ trauksmi un aicinājuši Japānā notiekošajā iejaukties ANO. "Mūsuprāt, situācija Japānā ir daudz svarīgāka nekā lidošanai brīvās zonas ieviešana virs Lībijas," izteikušies amerikāņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu