6,3 magnitūdu zemestrīcē Irānā bojāgājušo skaits sasniedz 37

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Irānas dienvidrietumos otrdien notikušā zemestrīcē ar stiprumu 6,3 magnitūdas pēc Rihtera skalas bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 37 cilvēkiem, paziņoja Irānas amatpersonas.

Zemestrīcē ir ievainoti apmēram 850 cilvēku, no kuriem aptuveni 100 ir hospitalizēti.

Zemestrīce notika Bušehras provinces Kaki pilsētā apmēram 96 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Bušehras pilsētas, kurā atrodas atomelektrostacija (AES). Pēc amatpersonu teiktā, zemestrīce nav radījusi problēmas šajā atomelektrostacijā, paziņoja ANO Starptautiskā atomenerģijas aģentūra (IAEA).

Zemestrīces hipocentrs atradās 10 kilometru dziļumā, informēja ASV Ģeoloģiskais dienests.

Bušehras AES vadītājs Mahmuds Džafari informēja, ka šī stacija var izturēt zemestrīces līdz astoņu magnitūdu stiprumam.

Zemestrīces dēļ ir pārtraukta elektroenerģijas un ūdens piegāde daudziem iedzīvotājiem, paziņoja vissmagāk skartā Šonbehas apriņķa gubernators. Uz šo apriņķi ir nosūtītas glābēju vienības.

Trīs helikopteri pirms saulrieta pārlidoja zemestrīces rajonu, lai novērtētu postījumus, kas sevišķi lieli bija Baganas ciemā, paziņoja Irānas Sarkanā Pusmēness glābšanas nodaļas vadītājs.

Pēc zemestrīces ir notikuši vairāki desmiti pēcgrūdienu, pavēstīja Irānas oficiālā ziņu aģentūra IRNA.

Irānā ir izsludinātas trīs dienu sēras par zemestrīces upuriem.

Zemestrīce bija sajūtama arī Persijas līča otrā pusē Apvienotajos Arābu Emirātos un Katarā, kur piesardzības apsvērumu dēļ tika evakuēti strādnieki no augstceltnēm.

2003.gadā 6,6 magnitūdu zemestrīce nopostīja Irānas dienvidaustrumu pilsētu Bamu un prasīja 26 tūkstošu cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu