IAEA: Fukušimas AES notikuši pozitīvi pavērsieni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Avārijas seku likvidēšanas darbos Fukušimas atomelektrostacijā (AES) Japānā vērojami pozitīvi pavērsieni, tomēr situācija kopumā saglabājas sarežģīta, trešdien apliecināja ANO starptautiskās atomenerģijas aģentūras (IAEA) pārstāvis Greiems Endrū.

"Notikušas dažas pozitīvas izmaiņas, kas attiecas uz piekļuvi energoapgādei, kaut arī kopumā situācija joprojām rada nopietnas bažas," atzina Endrū.

Avārijā cietušajā AES radiācijas līmenis krītas, aģentūru informējuši atbildīgie Japānas dienesti.

Jau ziņots, ka Japānas postošajā zemestrīcē bojātās Fukušimas AES personāls, tehniķi, ugunsdzēsēji un militārpersonas jau vairāk nekā nedēļu cenšas atdzesēt reaktoru degvielas stieņu baseinus, taču radiācijas līmeņa pieaugums un dūmi vairākkārt likuši pārtraukt darbus.

Japānas galvaspilsētas ūdensvadā jau konstatēts radioaktīvais jods, kura daudzums pārsniedz līmeni, kas atzīts par drošu bērniem, trešdien pavēstīja viena no mērijas amatpersonām, aicinot vecākus nedot mazuļiem krāna ūdeni.

Vienlaikus Japānas valdība trešdien noteikusi aizliegumu atsevišķu lauksaimniecības produktu piegādei no četrām prefektūrām avarējušās Fukušimas AES apkaimē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu