Fukušimas AES situācijā ir "zināmi pozitīvi momenti"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra (IAEA) uzskata, ka situācijas attīstībā zemestrīcē cietušajā Fukušimas atomelektrostacijā beidzamās dienakts laikā panākti "zināmi pozitīvi momenti", bet kopumā stāvoklis joprojām ir nopietns.

Kā žurnālistiem stāstījis IAEA ģenerāldirektora Jukijas Amano tehniskais padomnieks Greiems Endrjū, mēģinājumi atjaunot strāvas padevi reaktoru dzesēšanas sistēmām turpinās "smagos apstākļos".

Divos no sešiem kodolspēkstacijas energoblokiem izdevies atjaunot dzesēšanas procesu, bet aģentūras rīcībā joprojām nav datu par ūdens līmeni un temperatūru pārējos četros energoblokos.

Situācija reaktora izlietotās kodoldegvielas rezervuāros ir "relatīvi stabila, tomēr joprojām vieš bažas", norādījis Endrjū.

Pēc viņa teiktā, radiācijas līmenis Japānas lielākajās pilsētās diennakts laikā "nav būtiski mainījies un joprojām nesasniedz cilvēku veselībai bīstamu atzīmi".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu