Joprojām bažas par reaktoru kušanu. Cilvēki pakļauti radiācijai (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens cilvēks gājis bojā un četri ievainoti celtņa avārijā, kas notika zemestrīces bojātajā atomelektrostacijā (AES) Japānā, bet vēl četri tika ievainoti vēl vienā bojātajā AES, kas atrodas netālu, paziņoja ANO Starptautiskā atomenerģijas aģentūra (IAEA).

Celtņa avārijā Japānas AES bojā gājis viens cilvēks, četri ievainoti

Japānas amatpersonas informējušas IAEA, ka viens strādnieks gāja bojā, bet četri tika ievainoti "celtņa negadījumā" Fukusimas 2.AES Japānas austrumu piekrastē.

Eksplozijā AES cietuši astoņi cilvēki

Tāpat aģentūra skaidroja, ka Fukusimas 1.AES, kurā sestdien - dienu pēc postošās zemestrīces - notika eksplozija, joprojām pastāv bažas par divu reaktoru kušanu. Pēc sprādziena notikusi radiācijas noplūde. Šajā AES cietuši astoņi cilvēki - četri sprādzienā, trīs - citos negadījumos, bet viens atradās vietā, kur bija pārāk augsts radiācijas līmenis.

Joprojām bažas par divu reaktoru kušanu Japānas AES

Augsta līmeņa Japānas valdības amatpersona paziņoja, ka ir ļoti iespējams, ka Fukusimas 1.reaktorā jau ir notikusi kušana un ir pamats domāt, ka tāda notiks arī 3.reaktorā, tādēļ inženieri tā dzesēšanas iekārtās iesūknē jūras ūdeni. Valdības pārstāvis arī atzina, ka sestdien, apzinoties kušanas draudus 1.reaktorā, amatpersonas un strādnieki ir reaģējuši pārāk lēni.

Pārāk lielam radiācijas strāvojumam pakļauti 160 cilvēki; 200 000 evakuēti

Japānas kodoldrošības aģentūra paziņoja, ka pārāk lielam radiācijas starojumam pakļauti 160 cilvēki.

Apmēram 200 tūkstoši cilvēku evakuēti no apdzīvotajām teritorijām abu AES tuvumā.

Fukusimas atomelektrostacijas atrodas Honsju salā, aptuveni 250 kilometru uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas Tokijas.

Japānā piektdien notika 8,9 ballu zemestrīce un tai sekoja cunami

Jau ziņots, ka Japānā piektdien notika 8,9 ballu zemestrīce un tai sekoja cunami, kas nodarīja lielus postījumus. Gājuši bojā simtiem cilvēku. Tā kā vēl joprojām notiek pēcgrūdieni, tiek lēsts, ka zemestrīcē un cunami bojāgājušo skaits sasniegs divus tūkstošus. Joprojām bez vēsts pazuduši tūkstošiem cilvēku. Kādā pilsētā glābējiem nav izdevies sazināties ar apmēram 10 tūkstošiem cilvēku, kas ir puse no pilsētas populācijas.

Tūkstošiem bojāgājušo

Varas iestādes baidās, ka zemestrīcē varētu būt gājuši bojā vairāk nekā 1000 cilvēku, un cenšas kontrolēt divas atomelektrostacijas.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu